Sarajevo

Okončan mirni skup u znak protivljenja protestu LGBTIQ zajednice

Objavljeno: 08.09.2019. u 12:13

Odaslane su poruke neslaganja

FOTO: Fena

Skup u organizaciji Udruženja Inicijativa Iskorak, čiji su sudionici iskazali neslaganje s održavanjem protesta LGBTIQ zajednice, održan je u terminu od 10.00 do 11.30 sati, kako je ranije i najavljeno.

Sudionici mirnog okupljanja, održanog na lokalitetu parka u Alipašinoj ulici (preko puta sarajevskog naselja Ciglane) istaknuli su značaj njegovanja tradicionalnih vrijednosti, uključujući temeljna religijska uvjerenja i stavove u vezi s porodicom, brakom i djecom.

Odaslane su poruke neslaganja s održavanjem protesta LGBTIQ zajednice, uz kritički osvrt prema vlastima koje su to dozvolile, a potom su se sudionici skupa, uputili do ulice Sutjeska (kod Druge gimnazije), nakon čega su se razišli.

Prvi bh. protest LGBTIQ zajednice krenuo je u 12 sati ispred Vječne vatre u centru Sarajeva kroz Titovu ulicu do Trga BiH.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije