open-navfaktor-logo
search
Predsjedništvo BiH
Okončan sastanak zvaničnika iz RS-a i ambasadora Kvinte, Dodik odbio govoriti za medije
Sastanak zvaničnika entiteta RS sa ambasadorima Kvinte u zgradi Predsjedništva Bosne i Hercegovine je okončan.
13.02.2020. u 18:43
get url
text

Sastanku su prisustvovali predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednica entiteta RS Željka Cvijanović, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija, te članovi kolegija oba doma Parlamentarne skupštine BiH iz SNSD-a Nikola Špirić i Nebojša Radmanović.

S druge strane, sastanku su prisustvovali ambasadori Sjedinjenih Američkih Država, Ujedinjenog Kraljevstva, Francuske, Italije i Njemačke, te šef Delegacije Evropske unije u BiH Johann Sattler.

Sastanak su prvi napustili Nebojša Radmanović i Nikola Špirić, a razgovori su okončani oko 18.30, kada su zgradu Predsjedništva BiH napustili ostali zvaničnici.

Milorad Dodik je odbio dati izjavu medijima koji su se okupili pred zgradom Predsjedništva BiH, što nije pristup koji on inače prakticira u odnosima sa medijima.

Sastanak je, podsjetit ćemo, organiziran nakon donošenja odluke političkih stranaka iz entiteta RS da neće učestvovati u donošenju odluka na nivou države BiH dok se ne usvoji zakon o Ustavnom sudu BiH koji bi podrazumijevao uklanjanje stranih sudija iz te institucije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.