open-navfaktor-logo
search
Hasetov Memorijal
Olimpik pojačan Medunjaninom odbranio trofej, sjajna partija Handžića
Olimpik kojeg je ove godine pojačao bivši Zmaj Haris Medunjanin zasluženo je odbranio trofej od prošle godine
29.12.2019. u 19:42
get url
text

Fudbaleri Olimpika odbranili su pehar osvojen na prošlogodišnjem izdanju Memorijalnog turnira "Asim Ferhatović Hase" nakon što su večeras u finalu s 4:2 savladali Velež.

Vukovi sa Otoke poveli su u sedmoj minuti golom Amela Handžića, koji je pogodio poslije asistencije Radmilovića. Ista dvojica aktera "krivi" su i za drugi gol Olimpika.

U 11. minti već je bilo 3:0, a opet je strijelac bio sjajni Handžić. S tri gola prednosti Olimpik je otišao na poluvrijeme.

VEZANI TEKST - Veterani Želje i Sarajeva podsjetili publiku na najbolje dane, derbi pripao Plavima

U nastavku su Mostarci preko Ćosića smanjili na 3:1, a Radmilović je zati vratio na "plus tri" za branioce titule.

Pogotkom Behrama iz 34. minute Velež smanjuje na 4:2, ali to je bilo sve od Rođenih u ovom meču, a Olimpik kojeg je ove godine pojačao bivši Zmaj Haris Medunjanin zasluženo je odbranio trofej od prošle godine.

{$galerijaFotografija}

Amel Handžić (Olimpik) izabran za najboljeg igrača turnira, Ivan Trifković iz Slavije za najboljeg čuvara mreže, dok je Seidu Behramu pripala nagrada za najboljeg strijelca turnira.

Treće mjesto na turniru osvojio je FK Željezničar, za šta je nagrađen sa 1.000 KM, Velež kao drugoplasirana momčad osvojila je 2.000 KM, dok je prvoplasirani Olimpik dobio nagradu od 3.000 KM.

Turnir Asim Ferhatović Hase finale 29.12.2019.
1 od 11
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.