open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Olympiacos remizirao s prošlosezonskim finalistom, bez golova u Bruggeu
Bodove su u Pireju podijelili Olympiacos i prošlosezonski finalista Tottenham nakon što je njihov duel okončan s 2:2
18.09.2019. u 20:48
get url
text

Dva uvodna susreta prvog kola Lige prvaka u grupama A, B, C i D ponudila su dva remija. Bodove su u Pireju podijelili Olympiacos i prošlosezonski finalista Tottenham nakon što je njihov duel okončan s 2:2, dok golova u meču između Club Bruggea i Galatasaraya nije bilo.

Spursi su na stadionu Georgios Karaiskakis do vodstva stigli u 26. minuti, a siguran izvođač najstrožije kazne bio je kapiten Harry Kane. Samo šest minuta kasnije uslijedio je novi šok za domaće navijače. Ovoga puta je mrežu domaćina pogodio Lucas Moura nakon asistencije Daviesa.

U samom finišu prvog dijela nadu najtrofejnijem grčkom klubu vratio je Podence nakon dobre kombinacije s Valbuenom.

Osokoljeni golom u finišu prvih 45 minuta domaći fudbaleri ušli su u nastavak meča, a poslije devet minuta igre Jan Vertonghen je skrivio penal. Valbuean je bio precizan s bijele tačke i tako anulirao prednost tima iz Londona.

U finišu susreta je veliku priliku imao Erik Lamela, ali je Jose Sa sjajno intervenisao, pa će se oba tima morati zadovoljiti sa po jednim bodom na startu nove sezone Lige prvaka.

U meču grupe A na stadionu Jan Breydel Clubb Brugge je bio bolji tim od Galatasaraya, imao je bolje šanse, no belgijski tim ih nije uspio realizovati tokom 90 minuta utakmice u čijem finišu su domaći tražili najstrožiju kaznu poslije igranja rukom, no sudije u VAR sobi nisu sugerisale Slovencu Slavku Vinčiću da pokaže na bijelu tačku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.