Od 208 pacijenata koji su hospitalizirani u ovoj zdravstvenoj ustanovi i liječe se od koronavirusa, 20 je smješteno u intenzivnoj i postintenzivnoj njezi, pet je na respiratoru, a sedam na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji. U Covid-trijažnoj ambulanti jutros je na opservaciji 11 pacijenata.

Na sreću, tokom proteklog dana nije zabilježen ni jedan smrtni ishod.

U Opću bolnicu prethodnog dana na bolničko liječenje je primljeno ukupno 30 pacijenata, a 33 je otpušteno kući. Urađeno je 1.105 pregleda i pruženo 5328 usluga te 11 operacija.

U danima velike i teške borbe s pandemijom COVID-19, i maksimalnog angažmana medicinskog kadra da se pomogne svim pacijentima , obradovala nas je briga odgovornih ustanova, institucija, kompanija, udruženja i pojedinaca, poznatih i nepoznatih naših sugrađana, koji nam se javljaju i zahvaljuju na predanom radu te nude svoju pomoć i ohrabruju pacijente i medicinsko osoblje i nastoje olakšati nevolju koja nas je sve zajedno zadesila. Svima koji su pomogli iz Opće bolnice jutros upućuju veliko i iskreno hvala, saopćeno je iz Opće bolnice.