open-navfaktor-logo
search
Potpisani ugovori
Općina Centar finansira popravke na stambenim zgradama
Predlažem upraviteljima zgrada kolektivnog stanovanja da njihov budući pravac djelovanja bude ka sticanju certifikata za utopljavanje objekata kolektivnog stanovanja, kazao je Ajnadžić
03.09.2019. u 16:31
get url
text

Općina Centar upraviteljima subvencionira troškove nužnih popravaka oštećenja na objektima kolektivnog stanovanja.  Načelnik Nedžad Ajnadžić  potpisao je osam ugovora sa predstavnicima šest upravitelja zgrada na području općine Centar: Jobing, OKI, Hetig, Fidges, Hidromontaža i Sarajevostan. Ukupna vrijednosti ugovora je 38.128 maraka, sredstva su izdvojena iz općinskog budžeta, a namijenjena su za sanaciju dijela krovnih konstrukcija na nekoliko stambenih objekata, postavljanje hidroizolacije u podrumskim prostorijama, sanaciju dijela betonske staze, te popravku ruševnog balkona koji predstavlja opasnost za stanare i prolaznike. 

- Ono što je najvažnije je da su ovo aktivnosti koje se realizuju u interesu građana. Predlažem predstavnicima upravitelja zgrada kolektivnog stanovanja da njihov budući pravac djelovanja bude ka sticanju certifikata za utopljavanje objekata kolektivnog stanovanja s ciljem povećanja energetske efikasnosti. Općina Centar će ubrzo pokrenuti projekat utopljavanja objekata kolektivnog i individualnog stanovanja na području cijele općine - kazao je Ajnadžić. 

Najveći pojedinačni iznos od 6.000 KM je izdvojen za nužne popravke krova u ulicama: Gorica 24, Muhameda Hadžijahića 56, Višnjik 45 i u Hadži-Sulejmanova ulica na broju 28, dok je isti iznos izdvojen za sanaciju dijela betonske staze oko objekta u ulici Višnjik 44-46. Za postavljanje hidroizolacije u podrumskim prostorijama u zgradi na adresi Muhameda Hadžijahića 38 je izdvojeno 3.555 KM, dok će iznos od 4.000 KM biti izdvojen za sanaciju ruševnog balkona na zadnjem spratu objekta u Alipašinoj ulici 11. Za sanaciju oštećenog dimnjaka u Jukićevoj od broja 39-41 planiran je iznos od 573 KM, navodi se u saopćenju Općine Centar. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.