open-navfaktor-logo
search
Poticaj mladima
Općina Centar nagradila najuspješnije sportiste i učenike
Općina nagradila džudistkinju Larisu Cerić, Edina Puhala, Kick Box Kluba ''Scorpion'', Asju Ćatić i Admira Zategu
30.07.2019. u 09:20
get url
text

Načelnik Općine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić primio je najuspješnije takmičare iz više oblasti (sport, nauka, ples...) koji su postigli izvanredne rezultate i osvojili titule i medalje na međunarodnim i domaćim takmičenjima i uručio im zaključke kojim se odobrava isplata novčanih nagrada koje im dodjeljuje Općina Centar.

Općina nagradila džudistkinju Larisu Cerić, najbolju sportašicu Bosne i Hercegovine koja je, pored ranijih velikih uspjeha, na nedavno održanim Evropskim olimpijskim igrama i Evropskom prvenstvu za seniore – Minsk 2019. osvojila srebrenu medalju, odnosno prvu historijsku medalju za BiH sa Evropskih olimpijskih igara. 

Za ostvarene rezultate nagrađen je Edin Puhalo, profesionalni bokser u Bosni i Hercegovini u svim težinskim kategorijama, a u kategoriji do 91 kilogram najbolje je plasiran u Jugoistočnoj Evropi. Jedini je u historiji BiH osvojio WBC titulu koja spada u četiri najjače bokserske federacije na svijetu. Nakon meča u Mostaru u maju ove godine napredovao je na listi izazivača i rangiran kao 8. izazivač za WBO svjetskog prvaka.

Nagrade Općine Centar dobili su i članovi Kick Box Kluba ''Scorpion'': Ervin Babić, Elvir Alibašić, Ammar Sipović i Ermin Uzeirbegović koji su u ovoj godini osvojili zlatne i srebrne medalje na 9. internacionalnom Kick Box kupu BiH Open Bihać i državnom prvenstvu u Sarajevo, državnom prvenstvu u Full Contactu.

Općina je nagradila i dvoje učenika škola sa njenog područja koji su osvojili medalje na međunarodnim takmičenjima iz matematike i informatike. To je učenica Asja Ćatić koja je završila osmi razred Osnovne škole ''Musa Ćazim Ćatić'' i osvojila bronzanu medalju na Juniorskoj balkanskoj olimpijadi matematičara održanoj u junu ove godine na Kipru. Nagradu Općine dobio je i Admir Zatega koji je završio deveti razred Osnovne škole ''Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak'' a koji je učestvovao na brojnim državnim i međunarodnim takmičenjima iz informatike i osvojio četiri godine zaredom prvo mjesto na državnom takmičenju te bronzanu medalju na Juniorskoj balkanskoj olimpijadi iz informatike u 2016, 2017. i 2018. godini.

Nagradu Općine Centar dobila je Hena Helppikangas, odlična učenica koja se upisala u gimnaziju, a članica je reprezentacije BiH u latino-američkim i karipskim plesovima. Do sada je osvojila 20 medalja kako na državnom tako i evropskom i internacionalnom nivou Na međunarodnom takmičenju u aprilu ove godine pod nazivom ''Interfest Dance'' osvojila je dva prva mjesta u solo nastupima plesnih kategorija Salsa i Latin.

Načelnik Ajnadžić je čestitao dobitnicima nagrada i istakao da je Općina Centar čvrsto opredijeljena da nagrađuje najuspješnije mlade pojedince koji postižu izvanredne rezultate u različitim oblastima i osvajaju medalje na domaćim i međunarodnim takmičenjima, navodi se u saopćenju Općine Centar.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.