open-navfaktor-logo
search
Kažnjen investitor
Općina Stari Grad prinudno uklonila reklamni pano koji je bio vidljiv iz Trebevićke žičare
Općina Stari Grad je danas, na osnovu rješenja urbanističko-građevinskog inspektora, prinudnim putem izvršila uklanjanje bespravno postavljenog reklamnog panoa u ulici Dolovi br 16.
16.06.2020. u 19:36
get url
text

Radi se o reklamnom panou dimenzija 8x5 metara postavljenom na krov pomoćnog objekta na navedenoj lokaciji, a koji je bio vidljiv iz zraka i tokom vožnje Trebevićkom žičarom.

Osim što je ovakav reklamni sadržaj potpuno odudarao od ambijenta, urbanističko-građevinski inspektor je izlaskom na teren utvrdio da se radi o bespravno izvedenim radovima i naredio investitoru UR Noćni klub Cristal da ukloni reklamni pano. Protiv investitora je pokrenut prekršajni postupak i donesen prekršajni nalog na iznos od 500 KM. Također i Općinski sud u Sarajevu investitora je kaznio novčanom kaznom od 250 KM.

S obzirom da ni nakon svega investitor nije postupio po rješenju i uklonio reklamni pano, urbanističko-građevinski inspektor je pristupio prinudnom izvršenju. Reklamni pano je uklonjen danas, a vlasnik će biti terećen i za troškove uklanjanja, kao i novčanom kaznom za neizvršenje rješenja inspektora.

{$galerijaFotografija}

Inspektori Službe za opće i inspekcijske poslove Općine Stari Grad kontinuirano obilaze teren u cilju suzbijanja nelegalne gradnje, bespravnog zauzimanja javnih površina, postavljanja reklama i drugo, kao i evidentiranja prekršilaca i njihovog sankcionisanja, a sve kako bi se ove oblasti držale u zakonskim okvirima, saopćila je Općina Stari Grad.

U tom kontekstu je građanima data mogućnost da izvrše prijavu općinskoj inspekciji putem viber broja što se dosad pokazalo višestruko korisnim i mnogo bržim načinom komunikacije i djelovanja na terenu. Građani više ne moraju dolaziti direktno u Općinu da podnesu prijavu već koriste druge kanale komunikacije sa ovom službom, kao što su viber broj 061 225 800 i email: [email protected]. Poželjno je da građani u fotografijama, porukama i prijavama koje šalju pojasne predmetnu situaciju i lokalitet, a nadležna inspekcija će postupati po svim prijavama.

pano1.jpg
1 od 6
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.