open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Općinsko vijeće SDA: "Trojka" u Centru ne postoji, ne može izglasati ni dnevni red
Današnji prekid sjednice Općinskog vijeća Općine Centar Sarajevo zbog nemogućnosti "Trojke" da uopće usvoji dnevni red, ali i jer su sjednicu napustili vijećnici NiP-a, konačna je potvrda da "Trojka" u Centru ne postoji, saopćeno je iz Općinske organizacije SDA Centar.
28.07.2022. u 17:49
get url
text

VEZANI TEKST - Stevanović potvrdio raspad "Trojke" u Centru: NiP donosi odluke bez konsultacija, žele smijeniti Mandića

- Iz faze potpune nekomunikacije danas su stranke tzv. "Trojke" prešle u fazu pokušaja međusobnog izbacivanja iz općinskih komisija što se oslikava u namjeri NiP-a da smijeni kadrove Naše stranke i postavi svoje.

Klub SDA u Općinskom vijeću Centar sve vrijeme ovog mandata glasa principijelno i moralno te podržava sve prijedloge od interesa za građane, ali istovremeno nema kapacitete ni obavezu da pokrije sve pukotine vladajuće koalicije i da im svojim rukama čuva većinu. SDA će podržati svaki dobar prijedlog i inicijativu, ali nikada neće biti talac političkih obračuna između drugih stranaka.

Pozivamo stranke tzv. "Trojke" u Centru da ostave po strani lične obračune, da ne troše energiju na međusobne smjene kadrova i da interese građana i društva, poput stadiona Asim Ferhatović Hase i njegovog osposobljavanja za evropske nastupe Fudbalskog kluba Sarajevo naredne sezone, ali i za utakmice reprezentacije Bosne i Hercegovine u našem gradu, stave u prvi plan - navedeno je u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.