Na današnjoj press konferenciji istakli su da su  uputili  novi zahtjev za sazivanje sjednice do kraja mjeseca, na koju bi ponovo bili pozvani premijer Federacije BiH Fadil Novalić  i resorni ministar Nermin Džindić,  u terminu koji njima odgovara, kako bi i zastupnicima ali i javnosti dali tačne informacije.

- Tražimo da se održi vanredna sjednica, jer pitanje Ginexa i ovih prostora je vrlo značajno i mi tražimo da se u ovoj sali javnosti saopći šta se radi i kako se radi, zbog informacija i dezinformacija, a da se na sjednicu pozovu i premijer i ministar. U našem zahtjevu smo naveli da, do kraja ovog mjeseca, kad god budu imali slobodan termin, premijer FBiH i resorni ministar, i budu mogli doći u Goražde, mi smo spremni u svakom trenutku doći na sjednicu, da jedni druge pogledamo i damo informacije i da obrazlože o čemu se ustvari ovdje radi – kazao je zastupnik SDP-a u Skupštini BPK Suad Došlo.

Zastupnici SDP-a, Naroda i Pravde, Naše stranke, Liberalne stranke i Nezavisnog bloka, smatraju da potreba za vanrednom sjednicom Skupštine i dalje postoji jer, kako kažu, priča o Ginexu nije završena.

- Smatramo da je ovdje samo kupljeno vrijeme vezano za Ginex, da je amortizovana situacija izjavom Džindića da sve ostaje isto. Mislimo da to nije istina,  jer svi događaji i informacije sa kojima mi raspolažemo, to govore. Vlada FBiH nije stavila van snage odluku o smjeni Nadzornog odbora i uprave i oni su na prošlosedmičnoj sjednici imali samo informaciju vezanu za te događaje. Dakle odluka Vlade je još uvijek na snazi kao i odluka NO Ginexa nisu stavljene van snage tako da je i ovo po nama kupovina vremena – poručeno je sa press konferencije.