Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen, na dionici Prozor - Jablanica. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar - Široki Brijeg - Posušje - Tomislavgrad - Kupres - Bugojno i Mostar - Sarajevo - Busovača - Novi Travnik - Bugojno.

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacije mosta preko rijeke Bile na putnom pravcu Nević Polje - Kaonik, iz smjera Kaonika (Viteza) saobraća se jednom trakom na mostu, dok se iz smjera Nević Polja (Travnika) saobraća obilaznicom u neposrednoj blizini.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Jajce - Crna Rijeka (na mostu preko jezera Bočac), Široki Brijeg - Mostar (od ulaza u Mostar do Balinovca), Olovo - Kladanj (Olovske Luke), Pelagićevo - Srebrenik (u mjestu Špionica), Šićki Brod - Srebrenik, Livno - Kamensko i Šuica - Tomislavgrad.

Na graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta. Na graničnom prijelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prijelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć u vremenu od 07 do 19 sati.

Iz BIHAMK-a da će od 15.11. na snazi biti odredba o obaveznom posjedovanju zimske opreme.