open-navfaktor-logo
search
Demiroviću EL
Oproštaj Haalanda, možda i Lewandowskog, Stuttgart se spasio u 92. minuti, Hertha u doigravanju
Završena je sezona u njemačkoj Bundesligi.
14.05.2022. u 18:01
get url
text

Bayern je prvak i to se zna već odavno, u Ligu prvaka će još Borussija Dormund, Bayer Leverkusen i Lepizig.

U niži rang ispali su G. Furth i Arminia Bielefeld, dok će Hertha bundesligaški status probati sačuvati kroz razigravanje s Werderom ili HSV-om, ovisno o raspletu u Cvajti.

Herthi je u posljednjem kolu za siguran opstanak trebao bod na gostovanju kod Borussije Dortmund. Međutim, tim iz Berlina poražen je sa 2:1, iako je imao prednost do 68. minute.

Za 0:1 pogodio je Belfodil iz penala u 19. minuti. Dortmund je poravnao na 1:1 pogotkom Haalanda sa bijele tačke u 68. minuti. Norvežanin je igrao oproštajni meč jer sljedeće sezone će nastupati za Manchester City. Milonerima je preokret donio Moukoko u 84. minut.

Poraz Herthe iskoristio je Stuttgart, koji je golom u 92. minuti došao do pobjede protiv Kolna rezultatom 2:1 i na taj način spasio status bundesligaša.

Robert Lewandowski postigao je 35. gol u sezoni u remiju Bayerna rezultatom 2:2 na gostovanju kod Wolfsburga. Nije isključeno da Poljak već u ljetnom prijelaznom roku napusti Bayern. Odbio je produžiti ugovor koji mu istječe na kraju naredne sezone. Već se spekuliše da će karijeru nastaviti u Barceloni.

Ermedin Demirović igrao je od 74. minute u porazu Freiburga protiv Leverkusena sa 2:1. Apotekari su do trijumfa stigli golom u sedmoj minuti nadoknade. Freibrug je završio šesti na tabeli i igrat će u Evropskoj ligi.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.