Nakon što su prvog dana Balkanskog prvenstva u džudu za seniore reprezentativci BiH osvojili osam zlatnih medalja u individualnoj konkurenciji, danas su slavili i u konkurenciji mješovitih timova.

Titulu su osvojili: Selma Hajro, Anđela Samardžić, Nikolina Gluhović, Sabina Haračić, Nikola Boljanović, Stefan Lazić, Toni Miletić, Aljoša Perić, Vasilije Vujičić i Borislav Bogdanić.

Prethodno su zlatne medalje u pojedinačnoj konkurenciji osvojili Nikola Boljanovic (-73 kg), Vuk Elez (-81), Toni Miletic (-90), Borislav Bogdanić (-100), Vasilije Vujicic (+100), Anđela Samardžić (-63), Sabina Haračić (-78) i Jelena Arnautović (+78).

Srebrene medalje osvojili su Rijad Dedeić, Aljoša Perić i Nikolina Gluhović, a bronzane Selma Hajro, Husein Gegić i Igor Vračar, saopćeno je iz Džudo saveza BiH.

Predsjednik Džudo saveza BiH Branislav Crnogorac rekao je da je "ovo najbolji nastup bh. džudista na nekom od balkanskih prvenstava ikada".

- Ponosan sam na naše reprezentativce. Bitno je da se niz vrhunskih rezultata na međunarodnim takmičenjima naših sportista nastavlja - izjavioje Crnogorac.

Osim njega, sa bh. takmičarima na Balkanskom prvenstvu u Kavadarcima bili su i potpredsjednik Saveza Ognjen Pavlović te treneri Arijana Jaha, Mitar Mrdić, Ibro Miladin, Ognjen Pavlović, Željko Šiljegović, Dražen Subotić, Miodrag Mrdić, Vladimir Đokić i Vjeko Miletić.