open-navfaktor-logo
search
Srebrenica
Osam povratničkih porodica dobit će građevinski materijal
Iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica su naveli "da će odabranim korisnicima koji dolaze iz šehidskih porodica biti pružena finansijska pomoć za ugradnju dobijenog građevinskog materijala"
24.07.2019. u 12:24
get url
text

Danas su u Srebrenici potpisani ugovori sa korisnicima pomoći u dodjeli građevinskog materijala za osam povratničkih porodica, javlja Anadolu Agency (AA). 

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica je putem javnog poziva izabralo korisnike, te putem transfera vrši dodjelu građevinskog materijala povratnicima na cijeloj teritoriji BiH.

Hamdija Fejzić, zamjenik načelnika općine Srebrenica, zahvalio se na podršci Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica povratnicima.

-Danas je osam korisnika potpisalo ugovore o dodjeli građevinskog materijala. Zahvaljujemo se Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica, kao i ministru Edinu Ramiću. Drago mi je da će se u Srebrenici praviti osam objekata za povratnike. Dobro je da se još Federalno ministarstvo bavi povratnicima, i da se grade kuće. Ima još dosta onih kojima treba napraviti kuće. Onima koji su se vratili treba napraviti kuće. Po potpisanom ugovoru korisnici imaju svoje obaveze, Federalno ministarstvo za raseljena lica i izbjeglice ima svoje obaveze, a također i općina. Nadamo se da će i u budućnosti biti nastavljeno obnavljanje kuća na području naše općine - rekao je Fejzić.

Mušva Pilav iz Osata (zaseok Čićci) je jedan od korisnika koji će dobiti građevinski materijal za gradnju kuće.

-Trinaest godina čekam, razne zahtjeve sam pisala i predavala, i evo napokon dočekala da se i meni pravi kuća - rekla je Pilav.

Iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica su naveli "da će odabranim korisnicima koji dolaze iz šehidskih porodica biti pružena finansijska pomoć za ugradnju dobijenog građevinskog materijala".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.