Susret je okončan rezultatom 1:1, a oba gola viđena su u prvom poluvremenu. Velež je vodio, ali se tim iz Konjica uspio vratiti i do kraja sačuvati bod.

- Očekivano teška utakmica zbog vremena, a i protivnika koji je došao totalno rasterećen nakon zadnjeg rezultata protiv Sarajeva. Nedostatak u svježini i vjerovatno u snazi, jer su imali dva dana manje za odmor, je kompenziran nedostatkom pritiska i nekom dobrom energijom poslije Sarajeva U prvom poluvremenu realno smo se patili s njima. I oni s nama, ali mi s njima više nego što smo trebali i mislili. Dali smo rano gol, bez obzira na to što on nije bio plod dominacije ili neke dobre igre, ali smo ga dali. Imali smo poslije toga 15 minuta još uvijek problema. Žao mi je što smo primili pogodak kad smo se stabilizovali i u trenucima kad su oni bili manje opasni po naš gol. Na osnovu prvog poluvremena i onoga što su pokazali zaslužili su da daju jedan gol, mogli smo mi dati više, ali nismo - rezimirao je na konfrerenciji za medije Amar Osim, trener Veleža pa nastavio:

VEZANI TEKST - Ostavka u Veležu: Šoše napustio poziciju direktora
 

- Drugo poluvrijeme uglavnom smo kontrolisali, napadali, ganjali nešto, ubacili ne znam ni ja koliko špiceva, znajuči da nas Igman vjerovatno ne može kazniti jer mu je falilo svježine, igrače su počeli hvatati grčevi. Znali smo da nas ne mogu ugroziti, što bi vjerovatno bio slučaj da su svježi. Nismo uspjeli krunisati nadmoć, pokušali smo preskakati, malo se primaći, malo seljačkije, nismo imali ni sreće. Ostaje nam bod, znajući kakva je liga, gdje svako svakoga može pobijediti, kad znaš da nisi imao previše sreće, mislim na stativu, mislim na prečku, kad znaš da si imao protivnika koji je u jako dobrom psihološkom stanju došao kod nas, a ima igrače koji su osvajali titule u našoj ligi, ne prije 25 godina, nego prije par godina. Nismo zadovoljni, nismo izgubili, bili smo bliži pobjedi. U fudbalu nema "ono na poene", da ima mi bismo pobijedili. Ostao nam je po bod.

Požalio se Osim i da zbog povreda ima sužen roster, da na klupi ima minimalno opcija...

- S obzirom na to da su se igrači borili i trudili, ja nemam šta zamjeriti. Vjerovatno će se neke stvari koje danas nisu štimale vratiti drugi put. Treba nastaviti raditi i truditi se i očekivati da se to isplati. Pogotovo kad se vrate neki igrači. Ne treba zaboraviti da smo desetkovani već mjesec. Imamo na klupi knap broj igrača, od kojih dva ne mogu ući. Imamo tri golmana na klupi zato što nam fali igrača. Imamo dva igrača koji su invalidi, stoje na klupi, ne mogu igrati, ali su na klupi. Mislim na Ovčinu i Džankovića. Imamo još pet jako, jako, bitnih igrača koji su povrijeđeni.

Igrači treniraju ozbiljno, bore se. Danas nije upalilo, upalit će drugi put - zaključio je Osim.

Vrijedi istaknuti da je Velež nakon utakmice s Igmanom ostao bez direktora jer je ostavku na tu funkciju podnio Džemil Šoše.