open-navfaktor-logo
search
Plavi u Tuzli
Osim: Neigranje sa Čelikom malo je poremetilo ekipu
Protiv Sarajeva su osvojili važan bod i zaslužen ja bi rekao. U Mostaru su imali četiri-pet situacija koje su mirisale na gol, rekao je trener Plavih
08.11.2019. u 10:51
get url
text

Fudbalere Željezničara u meču 16. kola PLBiH očekuje gostovanje na Tušnju kod Slobode.

Plavi u prošlom kolu nisu odigrali svoju domaću utakmicu sa Čelikom, što je malo utjecalo na ekipu, a to priznaje i strateg Plavih Amar Osim.

- Što se tiče treninga i dinamike neigranje sa Čelikom je malo poremetilo ekipu. Nećemo se puno žalit što smo ispali iz ritma. Vidjet ćemo u subotu kako će se to odraziti na nas, jer se nismo do sad sa ovom situacijom susretali - kazao je Osim.

Sloboda je u posljednja dva meča uvezala dva remija, a u prvom ovosezonskom susretu dva tima Tuzla su odnijeli bod sa Grbavica (2:2).

- Sloboda je uvijek Sloboda. Sa njima nema nikakvih pravila, bit će guravo, znamo šta nas čeka. U nekoliko utamica su nezasluženo poraženi. Protiv Sarajeva su osvojili važan bod i zaslužen ja bi rekao. U Mostaru su imali četiri-pet situacija koje su mirisale na gol, što nikako nije za potcijeniti. Teško je igrati protiv takvih ekipa koje znaju koliko mogu i ponašaju se u skladu s tim, a upravo Sloboda na takvu ekipu liči - naglasio je strateg tima iz Zvorničke 27, te dodao da su pojedini igrači "očistili" kartone, dok su se neki oporavili pa će svi spremno dočekat susret sa Slobodom.

Veznjak Plavih Sinan Ramović konstatovao kako je pojedine stvari nedostajale u igri.

- Najviše nam je falio karatker i ozbiljniji pristup. Moramo pokazati veći voljni momenat. Možemo biti zadovoljni jer smo u vrhu tabele. Znamo kako je uvijek kada Željo gostuje na Tušnju. Sigurno da nas čeka težak teren. Analizirali smo Slobodu detaljno i kao što sam rekao moramo biti borbeniji nego što smo do sada bili kako bi se vratili s pobjedom, a to je je naš cilj - poručio je Ramović.

Utakmica Sloboda - Željezničara igra se sutra s početkom u 16.30 sati na stadionu Tušanj uz direktan prijenos na platformi MojaTV.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.