open-navfaktor-logo
search
Strateg Plavih
Osim o online treninzima: To se radi da bi se bilo u trendu i pričalo okolo
Zbog pandemije koronavirusa obustavljena su sva sportska takmičenja i u našoj zemlji.
30.03.2020. u 21:07
get url
text

Sportisti formu održavaju na razne načine, neki i kroz online treninge, no trener FK Željezničara Amar Osim kazao je kako on nije pobornik ovakvih metoda rada.

Šef stručnog štaba tima sa Grbavice kazao je za TVSA da misli da će fudbaleri spremni dočekati prvenstvo, jer postoji način i da se kući trenira.

- Malo odmaram, malo više ustvari, pošto nemamo šta drugo raditi. Iskreno, online sastanci i treninzi su da bi se bilo u trendu i pričalo okolo, nego što bi se moglo doprinijeti. Igrači su u individualnom programu i nema pretjerane svrhe davati nešto posebno jer se ne zna kada će se nastaviti. Oni su mladi i u formi i mislim da će spremni dočekati nastavak. Neki trče oko kuće, po šumama sami, što je ispravno. Postoji način i da se kući trenira. Zavisi koliko ko ima prostora, ako si lijen, džaba što imaš uvjete. Ipak, ljudi koji se žele baviti sportom, mogu naći način. Preko interneta se može pronaći sve kako bi se održali spremnima - kazao je Osim.

Strateg Željezničara apelovao je na sve građane BiH da se pridržavaju uputa i odredbi koje su izdale nadležne institucije.

- Savjetujem svima da se pridržavaju uputa nadležnih. O drugim stvarima ćemo razmišljati kada dođe vrijeme za to. Potrebno je u potpunosti se izolirati. Može se čitati, učiti, naučiti neke stvari koje nismo uspjeli dosad - rekao je Osim.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.