open-navfaktor-logo
search
Na isteku godine
Osim Peteva: FSBiH ostaje bez još jedne važne karike?
Ivaylu Petevu, selektoru fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, po svemu sudeći neće biti produžen ugovor, a osim njega Fudbalski savez BiH će na kraju godine ostati bez još jedne važne karike.
27.12.2022. u 19:07
get url
text

Mandat na kraju 2022. godine istječe i Adnanu Džemidžiću, generalnom sekretaru Saveza.

Džemidžić je za prvog operativca imenovan 17. decembra 2018. godine. Tada je uz mnogo negodovanje iz Fudbalskog saveza RS dobio mandat na četiri godine.

Podsjetimo, iz manjeg bh. entiteta tražili su da dobije dovogodišnji, ali je zaslugama tadašnjeg predsjednika Elvedina Begića izabran na četiri godine.

U FSBiH ne žele govoriti o tome da li će Džemidžić ostati na ovoj funkciji.

VEZANI TEKST - Obmana iz FSBiH: Džemidžiću, prošla su tri mjeseca, gdje je hibrid na Koševu?

Kako nezvanično saznaje Faktor u narednom periodu ostat će vršilac dužnosti generalnog sekretara, a nakon toga, u narednih mjeseca, dva, bit će donesena konačna odluka. Prema trenutnom raspoloženju, nakon tehničkog mandata, FSBiH će u potragu za novim sekretarom, kojeg bi trebao predložiti Vico Zeljković, predsjednik Saveza.

O Džemidžiću se neće raspravljati na sjednici koja je bila planirana za 29. decembar, a prolongirana je za 4. januar 2023. godine, a na kojoj će jedina tačka dnevnog reda biti (ne)povjerenje selektoru Zmajeva. 

Na funkciji generalnog sekretara naslijedio je Jasmina Bakovića, a prije njega prvi operativac Saveza bio je Munib Ušanović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.