open-navfaktor-logo
search
Mladi stoper Plavih
Osmanković: Nema pritiska, na Bilinom polju želimo pobjedu
Iako je Željo u novu sezonu ušao samo sa tri stopera, odbrana Plavih jedina, uz odbranu Sarajeva, nije kapitulirala u prva tri kola
08.08.2019. u 14:41
get url
text

Poslije tri premijerligaška kola fudbaleri Željezničara zauzimaju drugu poziciju na tabele sa sedam bodova, koliko ima i prvoplasirano Sarajevo, kao i trećeplasirani Čelik.

Upravo će zenički tim biti naredni protivnik izabranika Amara Osima u susretu 4. kola PLBiH koji se igra u subotu od 19 sati na Bilinom polju.

Iako je Željo u novu sezonu ušao samo sa tri stopera, odbrana Plavih jedina, uz odbranu Sarajeva, nije kapitulirala u prva tri kola.

Dio zasluga pripada i 22-godišnjem stoperu Kemalu Osmankoviću koji je odigrao svih 270 minuta u novoj sezoni.

– Ušli smo dobro u prva tri kola, ostaje samo žal što nismo savladali Borac jer smo bili bolji u svim segmentima igre. Zadovoljan sam igrama, uvijek može bolje sigurno, ali najbitnije je da ekipa ne prima golove i to je zasluga svih igrača - kazao je Osmanković za zvaničnu klupsku internet stranicu.

Dueč sa Čelikom bit će pravi derbi.

- U subotu naravno da očekujem pobjedu jer igramo u takvom klubu kao što je Željezničar gdje svaku utakmicu želimo pobijediti. Nemamo neki veliki pritisak, znamo da je Čelik dobro ušao u prva tri kola, euforija vlada u Zenici i jedva čekamo utakmicu na ispunjenom Bilinom polju. Naravno, ne sumnjam u podršku naših navijača, oni su naš 12. igrač gdje god igrali, kući i na strani i pozivam ih da dođu u Zenicu u što većem broju i nadam se da ćemo nakon utakmice ponovo zagrljeni slaviti pobjedu - rekao je Osmanković.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.