open-navfaktor-logo
search
Susreti
Osmanović: Inicirano potpisivanje određenih sporazuma s Malezijom
Na sastanku ministra civilnih poslova Adila Osmanovića i ministra Malezije Mujahida Yusofa Rawa inicirano je potpisivanje memoranduma u oblasti nauke
27.09.2018. u 19:15
get url
text

Ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adil Osmanović nakon sastanka s ministrom u Kabinetu premijera Malezije Mujahidom Yusofom Rawom, danas u Sarajevu, izjavio je da BiH ima prijateljske veze s Malezijom.

- Značajan broj naših studenata, na poziv premijera Malezije 1990. godine, je studirao u Maleziji. Ono što je prepoznatljivo, svi studenti koji su završili studije u Maleziji su se pokazali kao jako dobar, stručan kadar u BiH, bez obzira na to da li su se nalazili u javnom ili privatnom sektoru - kazao je ministar Osmanović.

Dodao je da su danas iskoristili priliku da iniciraju potpisivanje određenih sporazuma i memoranduma kada je u pitanju saradnja s Malezijom, u oblasti visokog obrazovanja. Podsjetio je da je to inicirano još 2009. godine i da nikada nije bilo završeno, dodavši da će raditi na tome.

Po njegovim riječima, inicirano je i potpisivanje memoranduma u oblasti nauke.

- Zainteresirani smo da se, također, potpiše sporazum o saradnju i oblasti sporta. Treba iskoristiti iskustvo koje ima Malezija. Znamo da je Malezija također multietnička država. Rekao bih na neki način sličnog je sastava, gledajući procente, kada su u pitanju Malajci i drugi koji tu žive. Treba iskoristiti njihova politička, ekonomska i svaka druga iskustva i sve te pozitivne stvari primijeniti u BiH - kazao je ministar Osmanović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.