open-navfaktor-logo
search
Potpisao ugovor
Osmanović ponovo u Olimpiku: Sve što se dešavalo u Tuzli ostavio sam iza sebe
Što se tiče Olimpika, Osmanović kaže da je sada situacija bolja nego ljetos kad je odlazio.
11.01.2020. u 16:54
get url
text

Adnan Osmanović potpisao je ugovor sa FK Olimpik, te se nakon polusezone koju je proveo u Slobodi, vratio na Otoku.

Tako će kapiten i najbolji strijelac tima u prethodnoj sezoni ponovo nositi dres Vukova.

- Drago mi je da sam ponovo tu. Za Olimpik sam dosta vezan, klub je to u kojem sam dobio pravu šansu za igru i nakon odlaska iz Slobode, povratak na Otoku je bio logičan potez. Jedva čekam početak priprema i nove izazove.

Epizoda u Slobodi je iza njega.

- Sve što se dešavalo u Tuzli ostavio sam iza sebe. Mislim da nisam dobio pravu priliku u kontinuitetu, ali to je odluka trenera i ja to poštujem. Sloboda je veliki klub i ja im želim sve najbolje u budućnosti - rekao je Osmanović o svom boravku na Tušnju.

Što se tiče Olimpika, Osmanović kaže da je sada situacija bolja nego ljetos kad je odlazio.

- Pratio sam sve što se dešavalo tokom jesenjeg dijela sezone u Prvoj ligi Federacije BiH. Ekipa je prva na tabeli, imamo šest bodova prednosti u odnosu na pratioce, što nam daje dodatni mir. Klub je još stabilniji, ljudi koji ga vode su iskusniji, vidim da su i omladinci u svim kategorijama sjajni i to je svakako pokazatelj da je Olimpik na pravom putu da postane jedan stabilan klub. Na nama je sada da se što bolje spremimo i da još jači uđemo u proljetni dio sezone.

O ciljevima za proljetnu polusezonu Osmanović je rekao da nema potrebe za euforijom, ali da položaj na tabeli i sve što se radi u klubu pokazuje visoke ambicije tima sa Otoke.

- Kao što sam rekao, imamo bodovnu prednost, na prvom smo mjestu i tu želimo i ostati. To ipak sve 'pada u vodu', ako mi ne budemo pravi ili ako se počnemo ponašati neodgovorno. Zato ponavljam, na nama je da se što bolje spremimo i da nastavimo sa igrama kao jesenas, jer u suprotnom nam se ne piše dobro. Moramo odgovorno shvatiti pripreme od prvog dana i u svakoj utakmici davati maksimum, da ne bismo sami sebi zakomplikovali situaciju koju sada imamo. Siguran sam da ćemo sa novim šefom Darkom Vojvodićem i igračkim kadrom koji posjedujemo uspjeti ostvariti sve klupske ciljeve, ali ponavljam euforije i prostora za opuštanje nema, rekao je na kraju razgovora Osmanović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.