open-navfaktor-logo
search
Oglasili se Mostarci
Osudili nedolično ponašanje: U Trebinju "divljali" treneri i igrači Zrinjskog, a iz kluba osuli paljbu po medijima!
Fudbaleri Leotara i Zrinjskog podijelili su bodove u susretu 14. kola Premijer lige BiH (1:1), ali se više priča o incidentima nakon meča.
17.10.2022. u 13:51
get url
text

Nakon što je jedan od domaćina "upao" na presicu i javno optužio Nemanju Bilbiju, napadača Zrinjskog, da je psovao "mrtvu majku", još skandalozniji incident se dogodio ispred stadiona. Na snimkama se može vidjeti je u opći haos bio umiješan i trener Zrinjskog Sergej Jakirović.

I dok su treneri i igrači aktuelnog prvaka BiH "divljali" u Trebinju, iz kluba Pod Bijelim brijegom osuli su paljbu po medijima. Po njima, očito su krivi mediji što su objavili ono što su vidjeli...

Saopćenje Zrinjskog, objavljeno na njihovoj Facebook stranici, prenosimo u cijelosti.

VEZANI TEKST - U incidentu sudjelovao i Jakirović: Oglasili se iz trebinjske policije

- HŠK Zrinjski Mostar želi istaći kako iskreno žali zbog događaja koji su se dogodili trideset minuta nakon završetka jučerašnje utakmice FK Leotar - HŠK Zrinjski (1:1), jer ćemo kao klub uvijek osuditi svaki oblik nedoličnog i neprimjerenog ponašanja.

HŠK Zrinjski Mostar također želi naglasiti kako čvrsto stoji iza svih članova našeg kluba, te istovremeno izraziti zgroženost zbog načina na koji je dio medija prezentirao incident koji se dogodio na stadionu Police, a za koji odgovornost nikako ne mogu snositi treneri i igrači HŠK Zrinjski.

Podsjetimo, prvi incident dogodio se na konferenciji za medije kada je član stručnog štaba FK Leotar prekinuo istu i verbalno napao trenera naše ekipe Sergeja Jakirovića, a drugi ispred autobusa u kojoj je začetnik incidenta definitivno bio kapiten kluba domaćina.

VEZANI TEKST - Isplivao snimak tuče: Sergej Jakirović fizički nasrnuo na fudbalera Leotara?

HŠK Zrinjski posebno želi osuditi svjesno ili nesvjesno manipuliranje činjenicama od strane dijela medija koji su svoj sud donijeli na osnovu nekompletnih snimaka, te su još jednom pokazali veliku razinu neprofesionalizma i neobjektivnosti, ali i jasno izraženi stav da se u negativnom svjetlu prikaže HŠK Zrinjski, zbog čega je naš klub odlučio prekinuti sve profesionalne odnose s istima, jer smatramo da je to jedini ispravan način na kontinuirano iskazivanje manjka poštovanja prema sedmerostrukom prvaku BiH.

HŠK Zrinjski također traži od Fudbalskog saveza BiH da sigurnost svih aktera službenih utakmica stavi na prvo mjesto, posebno u krugu stadiona, jer smatramo da su se jučerašnji incidenti mogli spriječiti uz bolju organizaciju sigurnosnog aspekta - saopćeno je iz Zrinjskog.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.