open-navfaktor-logo
search
Nestao Matejo Periš
Otac nestalog Splićanina stigao u Beograd: Srbijanska policija potragu proširila na rijeku Savu
Nenad Periš, otac nestalog Splićanina Mateja, stigao je nešto posle 17 sati ispred kluba "Gotik", u kome je posljednji put viđen njegov sin.
02.01.2022. u 18:37
get url
text
Potraga na rijeci Savi

Ispred kluba "Gotik" nalaze se i prijatelji nestalog mladića koji su kobne noći bili sa njim.

"Nemam nikakve informacije, imam apsolutno poverenje u policiju Srbije. Rade vrlo profesionalno, oni vode istragu", rekao je otac mladića i dodao:

- Moram da zamolim sve građane Srbije, da ko god ima bilo kakvu informaciju, neka jave. Makar i anonimno, svaka informacija nam je bitna. Hvala svima na podršci, zaista nemam riječi, zahvalan sam neizmjerno svim ljudima.. Nude mi pomoć, spavanje, svima smo moja porodica i ja duboko zahvalni. Jedino je važno da pronađem svog sina - rekao je Nenad za Nova.rs.

Srbijanska policija danas je u sklopu potrage za Perišem pretraživala rijeku Savu.

Matejo Periš nestao je tokom novogodišnje noći u Beogradu, a s ocem se posljednji put čuo 31. decembra oko 17 sati.

Beogradski Blic objavio je u nedjelju, pozivajući se na neslužbena saznanja, da su nadzorne kamere ispred kluba "Gotik" u Beton hali snimile mladog Splićanina.

List navodi da su kamere snimile kako se kreće ka stubištu koje se spušta ka jednom splavu. Snimka je loše kvalitete jer je večer bila maglovita, dodaje list.

Matejo Periš posljednji put je viđen oko 2.30 sati 31. prosinca u noćnom klubu "Gotik" gdje je bio s nekoliko svojih prijatelja s kojima je došao na doček Nove godine u Beograd.

Prema navodima beogradskih medija, Periševi prijatelji su ispričali da su u klub došli nakon večere u jednom od restorana u tzv. Beton hali, nekadašnjem lučkom skladištu koje je preuređeno u desetinu ugostiteljskih objekata i jedno je od stjecišta noćne zabave u srbijanskoj prijestolnici.

Kada su u jednom trenutku shvatili da im prijatelja već neko vrijeme nema, počeli su ga tražiti u klubu. U garderobi je bila njegova jakna, a mobitel mu je bio nedostupan.

Periševi prijatelji su nakon potrage otišli u zakupljeni smještaj, a nakon što se do jutra nije pojavio, kontaktirali su policiju, pišu medij.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.