open-navfaktor-logo
search
Prostor za Hasića
Otkazana Skupština: Kevelj povukao kandidaturu za predsjednika Veleža, poznato i zbog čega
Sjednica Skupštine Fudbalskog kluba Velež koja je trebala biti održana sutra, otkazana je.
15.11.2022. u 21:03
get url
text

- Fudbalski klub Velež Mostar obavještava sve svoje cijenjene članove, navijače i prijatelje Kluba da je Vanredna izborna Skupština Kluba, koja se prema ranijoj najavi trebala održati sutra, u srijedu 16. novembra 2022. godine u Centru za kulturu Mostar sa početkom u 19 sati, zbog novonastalih okolnosti vezanih za današnju presudu međunarodnog Suda za sportsku arbitražu u Lozani (CAS), odgođena do daljnjeg - saopćili su Rođeni.

Delegati su na Skupštini kluba trebali birati novo rukovodstvo i predsjednika.

Da je do danas stigla samo jedna lista sa prijedlozima za članove Upravnog odbora, potvrdio je predsjednik Skupštine Rođenih Almir Taso.

Jedini kandidat za predsjednika trebao je biti Senad Kevelj, prvi čovjek Sportskog saveza Grada Mostara.

VEZANI TEKST - Rođeni biraju novo rukovodstvo: Skupštini prijavljena samo jedna kandidatska lista za UO
 

On je, međutim, nakon potvrđene informacije o ukidanju suspenzije Šemsudinu Hasiću, odlučio povući svoju kandidaturu, zajedno s još osam članova koji su trebali ući u novi sastav Upravnog odbora.

- Današnja odluka koja je stigla, Šemsudinu Hasiću ponovno omogućava daljnji nesmetan rad u FK Velež. Stoga je odluka da ja zajedno s još osam članova povlačim svoju kandidaturu jer mislimo da je ta odluka najbolja za FK Velež. Mi ćemo nastaviti pomagati klub u kapacitetima i svojim mogućnostima kako smo to činili i do sada - rekao je Kevelj za Hercegovina.info.

Šemsudin Hasić bio je primoran povući se iz Veleža, ali i obavljati bilo kakvu funkciju u fudbalu nakon kazne koju mu je izrekao Fudbalski savez BiH zbog dešavanja tokom i poslije utakmice Veleža i Borca u septembru prošle godine. Hasiću je Disciplinska komisija FSBiH izrekla dvogodišnju kaznu obavljanja funkcija u fudbalu, a Apelaciona komisija FSBiH nakon žalbe umanjila je suspenziju na godinu i šest mjeseci.

Hasić se žalio Sudu za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani, a Velež je danas potvrdio da je u klub iz Švicarske stigla odluka o ukidanju suspenzije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.