Bugarski as protekle dvije sedmice nastupao je na Adria Touru u Beogradu i Zadru, a vijest da je pozitivan na Covid-19 objavio je iz Monte Carla.

- Želim vas obavijestiti da sam se u Monacu testirao na Covid-19 i da je test pozitivan. Zamolio bih sve koji su proteklih dana bili sa mnom u kontaktu da se testiraju i da poduzmu mjere opreza. Bilo bi mi žao da nekom nanesem bilo kakvu štetu. Sada sam kod kuće i oporavljam se. Zahvaljujemo na podršci i budite sigurni i zdravi - napisao je Dimitrov na svom Instagramu.

Adria Tour je organizovao Novak Đoković, a na turniru u Beogradu nastupio je i naš Damir Džumhur, koji je bio u kontaktu sa Grigorom.

Turnir se trebao igrati i u Banjoj Luci, ali nakon vijesti koju je objavio Dimitrov pitanje je da li će biti organizovan ili će se odgoditi.

Dimitrov je u Beogradu učestvovao i u noćnim provodima, u društvu Đokovića, našeg Damira Džumhura, Aleksandra Zvereva, Dominica Thiema, a i u Zadru je, također, bio aktivan u svim akcijama. Na terenu, ali i prije izlaska na teren...

Zbog toga je otkazano i finale Adria toura, u Zadru, u kojem su trebali da igraju Novak Đoković i Andrey Rublev.

Nagađalo se da bi u sklopu Toura egzibicioni meč u Sarajevu mogli odigrati Đoković i Džumhur, ali nakon što je Dimitrov objavio da je pozitivan na Covid-19, čini se da ni od toga neće biti ništa.