Edin Džeko, kapiten fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, uskoro bi mogao postati fudbaler Intera.

Kako pišu italijanski mediji sinoć je daleko od Rima održan sastanak čelnika Rome, koji su razmatrali važna pitanja za Vučicu. U jednom restoranu u Sieni predsjednik James Pallotta ugostio je sportskog direktora Gianlucu Petrachija, konsultanta Franca Baldinija i trenera Paulo Paula Fonsecu.

Jedna od tema bio je Edin Džeko, a kako javlja Leggo, čini se da je otklonjena i posljednja dilema kada je u pitanju Dijamantov transfer u Inter.

Kako piše Leggo, Vučica je konačno popustila i odredila cijenu od 14 miliona eura za koliko je spremna pustiti kapitena Zmajeva.

- Petrachi je ponovno uspostavio kontakte s Interom, ublažavajući zahtjeve. Posao se može završiti za 14 miliona eura, možda već u sljedećih nekoliko sati - piše Leggo, naglasivši kako je prodaja Perottija, Nzonzija i Florenzija "teža" zbog nedostatka ponuda.

Zaključeno je i da će Roma pokušati dovesti Higuaina, a ako ne uspije rezervni plan je dovođenje Driesa Mertensa iz Napolija. Također, rimski klub traži i pojačanja u odbrani, a kao meta istaknut je Toby Alderweireld iz Tottenhama.