open-navfaktor-logo
search
Gazzetta otkriva
Ovako bi Conteov Inter trebao izgledati u narednoj sezoni
Džeko bi igrao najbliže golu, a partner bi mu mogao biti Lautaro, iako italijanski list u jednoj od solucija na tom mjestu vidi čak i Perišića ili Dybalu
10.06.2019. u 14:10
get url
text

Antonio Conte, novi trener Intera, imat će mnogo posla ovoga ljeta. Jasno da će glavni izazov i prvi zadatak za njega biti sastavljanje nove ekipe, koja će igrati i funkcionisati prema njegovim zamislima i željama.

Ugledni italijanski list Gazzetta Dello Sport piše kako je izvjesno da će Conteov Inter igrati s tri fudbalera u zadnjoj liniji, a jedan od njih će biti iskusni Urugvajac Diego Godin, koji je jedini fudbaler koji je zvanično novi igrač Nerazzurra.

Mjesto u špici napada trebalo bi biti rezervisano za Edina Džeku, a spominje se i 22-godišnji veznjak Nicolo Barella. Ipak, Gazzetta navodi kako bi fizinomija ekipe itekako mogla zavisiti od toga da li će Inter uspjeti angažovati Aleksandra Kolarova, a spominje se i Paolo Dybala.

U slučaju formacije 3-5-2 u zadnjoj liniji Conteove ekipe igrali bi Godin - De Vrij - Skriniar. Za Barellu bi bilo rezervisano mjesto u veznom redu zajedno s Nainggolanom, Brozovićem, iako bi umjesto Barelle na tom mjestu mogao igrati i Pellegrini. Lijevi bok bi mogao biti rezervisan za Kolarova, dok je desni za Perišića. Džeko bi igrao najbliže golu, a partner bi mu mogao biti Lautaro, iako italijanski list u jednoj od solucija na tom mjestu vidi čak i Perišića ili Dybalu.

 

U sistemu 4-4-2 Kolarov i D'Ambrosio bi preselili na bekovske pozicije, Politano i Perišić bi mogli igrati "visoko" i "široko", navodi Gazzetta, dok bi vrh napada bio rezervisan za Džeku i Dybala.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.