open-navfaktor-logo
search
Samo sabur...
Ovako izgleda prolazak kroz tunel Vranduk u kojem radovi traju mjesecima
Kada skela za betoniranje unutrašnjih zidova tunela bude postavljena, kamioni će voziti sredinom tunela. Naizmjenično. Putnički automobili bit će preusmjerni na druge putne pravce
23.06.2019. u 16:38
get url
text

Zbog čekanja po nekoliko sati u kolonama pred tunelom Vranduk II i mostovima Bosna IV i Bosna V, već duže vrijeme vozači negoduju, a radovi traju duže od godinu. Još veća zabrinutost nastupila je zbog najave obnove tunela Crnaja koji se nalazi na najfrekventnijoj dionici prema jugu naše zemlje i moru.

{$galerijaFotografija}

Danas se čak i Denis Zvizdić, predsjedavajući Vijeća ministara BiH, oglasio zbog haotične situacije na cestama i, kako je naveo "nestručno organizirane rekonstrukcije".

-Naravno da je rekonstrukcija dotrajalih puteva, mostova i tunela poželjna i neophodna, kako bi se povećao njihov kvalitet i unaprijedila sigurnost putnika, ali "hokus-pokus" način na koji se to trenutno radi, a evidentno planira i u budućnosti, je nedopustiv, jer je van logike i standarda struke. Davati izjave iz ugodno rashlađenih direktorskih kabineta da ne postoje alternativni pravci, iako ih očito niko i nije pokušao naći, i istovremeno pozivati građane i privrednike na strpljenje dok satima čekaju na temperaturama od trideset ili četrdeset stepeni, je nekorektno, pa i drsko - naveo je, između ostalog, Zvizdić u saopćenju.

Dok u Javnom preduzeću Ceste Federacije, kako se čini, ne mare previše za kritike, vozači svakodnevno proživljavaju nimalo ugodan prolazak kroz tunel Vranduk.

Očekuje se da uskoro počne betoniranje zidova tunela, a u međuvremenu dok radnici obavljaju svoje poslove, kroz mračni tunel pored njih dnevno "protutnji" veći broj kamiona koji vuku teret, a o putničkim automobilima da se i ne govori. Neprijatno iskustvo i za radnike, ali i vozače koji prolaze ispod skela, preko afalta prepunog ostataka armature i mreža, rupa punih vode.

Kada skela za betoniranje unutrašnjih zidova tunela bude postavljena, kamioni će voziti sredinom tunela. Naizmjenično. Putnički automobili bit će preusmjerni na druge putne pravce.

U međuvremenu je nedaleko od Vranduka, u mjestu Koprivna, obustavljen saobraćaj zbog klizišta urokovanog padavinama koje su zahvatile to područje. Saobraćaj je obustavljen nakon što se veća količina zemlje i kamena sručila na put. 

Kako je danas izgledao tunel Vranduk možete vidjeti na snimku i na fotografijama.

Vranduk 23.06.2019.
1 od 6
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.