open-navfaktor-logo
search
Lajkanje pogrdnih tvitova
Ovako SDP-ovci ismijavaju i ponižavaju građane BiH od kojih očekuju glas
Krezubi, neuki, nepismeni, epiteti su kojima često budu počašćeni građani Bosne i Hercegovine koji žive u ruralnim područjima ili manjim sredinama, ali i oni koji imaju drugačije političke stavove u odnosu na autora takvik napisa. Ovakve riječi poniženja obično dolaze od nadobudnih i vrlo često anonimnih internet jurišnika. Nije iznimka ni predizborno vrijeme, a takve komentare ovog puta javno podržavaju i funkcioneri pojedinih stranaka. 
05.08.2022. u 16:46
get url
text

Kao metafora za "krezube, neuke, nepismene" ovog puta je iskorišten tramvaj. 

Jedan korisnik Twittera napisao je: 

- Pitate se zašto SDA nije ulagala u tramvajsku prugu i tramvaje. Pa to je jasno - velika većina njihovih glasača nije nikad ni vidjela tramvaj.

Naime, ovi koji "nikad nisu vidjeli tramvaj" zasigurno su ljudi iz drugih dijelova BiH, izvan Sarajeva. Nepismeni su i ne znaju šta je tramvaj, glasaju za SDA. 

Sramotan napis anonimusa sa Twittera ostao bi samo njegova sramota i ni po čemu vrijedna spomena da ga nisu podržali i pojedinci iz SDP-a. Među njima su Samir Avdić, zamjenik predsjedavajućeg Općinskog vijeća Ilidža i Vedad Hajdarević, sekretar za odnose s javnošći i marketing SDP-a. 

VEZANI TEKST - SDP-ov portparol nazvao kerovima građane koji su protestovali pred Tužilaštvom BiH

U SDP-u valjda misle da se glasovi širom BiH dobijaju tako što ljude od kojih tražite glas omalovažavate, govorite o njima pogrdno i smatrate ih divljacima koji nikad nisu vidjeli tramvaj?! 

Hajdareviću ovo nije prvi put. Naime, on je i građane okupljene ispred Tužilaštva Bosne i Hercegovine koji su protestovali zbog hapšenja direktora Obavještajno-sigurnosne agencije BiH Osmana Mehmedagića nazvao - kerovima!

Građani svoj glas mogu dati SDA, SDP-u, NiP-u, SBB-u ili bilo drugoj stranci. No ako ih nazivate "krezubim, neukim, nepismenim", divljacima koji "nikada nisu vidjeli tramvaj" ili "kerovima", šanse da glas daju vama su minimalne. SDP-ovci očito još gledaju s visoka i s nipodaštavanjem na one od kojih očekuju glas. U skladu s tim im je i izborni rezultat. 

Inače, projekte rekonstrukcije tramvajske pruge u Sarajevu i nabavke trolejbusa započela je, ne Vlada na čelu s Edinom Fortom, već ona na čelu sa Marijem Nenadićem. Ministri koji su pripremili teren za ova projekte su iz SDA, a premijer iz SBB-a - Mario Nenadić (SBB), ministrica komunalne privrede i infrastrukture Nihada Glamoč (SDA), te ministri finansija Jasmin Halebić (SDA), prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Faruk Kapidžić (SDA) i saobraćaja Adi Kalem (SDA). Jednu od informaciju o tome možete vidjeti na stranici Vlade KS - ovdje. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.