open-navfaktor-logo
search
Najplaćeniji sportisti
Ovo je čovjek koji je u posljednjem desetljeću zaradio više od Messija i Ronalda
Mayweather je zaradio vrtoglavih 915 miliona dolara u posljednjih deset godina svoje bokserske karijere
25.12.2019. u 13:33
get url
text

Ugledni američki časopis Forbes objavio je listu deset najbogatijih sportista u posljednjem desetljeću, a prema njihovim podacima najviše novca je zaradio slavni bokser Floyd Mayweather, ostavivši iza sebe dvojicu najboljih fudbalera današnjice Lionela Messija i Cristiana Ronalda.

Mayweather je zaradio vrtoglavih 915 miliona dolara u posljednjih deset godina svoje bokserske karijere.

Slavni bokser je bio i najmanje aktivan sportista na popisu. U posljednjem desetljeću borio se samo deset puta. Povukao se 2017. godine nakon blockbusterske borbe s Conorom McGregorom, koja mu je donijela oko 300 miliona dolara.

Cristiano Ronaldo, sportista sa najviše fanova na Instagramu i Facebooku, inkasirao je 800 miliona dolara, a zvijezda Barcelone Lionel Messi "samo" 50 miliona dolara manje od igrača Juventusa.

Ronaldo i Messi jedini su fudbaleri na ovoj listi.

Slijedi košarkašk LeBron James (680 miliona dolara), zatim Roger Federer (640 miliona dolara).

Šesto i sedmo mjesto pripalo je golferima Tigeru Woodsu (615 miliona dolara) i Philu Micklesonu (480 miliona dolara), dok je na osmoj poziciji bokser Manny Pacquiao (435 miliona dolara).

Košarkaš Kevin Durant je u posljednjem desetljeću inkasirao 425 miliona dolara, a vozač Formule 1 Lewis Hamilton od svog rada imao je prihode od 400 miliona dolara.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.