Kako do idealne linije

Ovo je definitivno najbolji način da izgubite masne naslage

Objavljeno: 07.02.2019. u 14:48

Kardio vježbe u kombinaciji s vježbama za definiciju povećavaju broj otkucaja srca pa se kalorije troše i nakon vježbanja

Kako biste se riješili viška masnoća i sagorjeli kalorije, najbolje je da isprobate trening visokog intenziteta, odnosno HIIT (High-intensity interval training). 

Pored toga što će skinuti višak masnih nasloga, intervalni trening je odličan izbor za sve koji nemaju previše vremena za fizičku aktivnost jer njegovo trajanje može biti od 5 do 30 minuta. 

- HIIT je fantastičan za sagorijevanje masti. Kardio vježbe u kombinaciji s vježbama za definiciju povećavaju broj otkucaja srca pa se kalorije troše i nakon vježbanja - rekla je Karena Dawn, suosnivačica zajednice Tone It Up koja inspirira žene širom svijeta.

I Bras Schoenfeld, stručnjak za snagu i kondiciju ističe da je kombinacija više različitih vježbi ključna za sagorijevanje masnoća i kalorija u vašem tijelu.

U nastavku donosimo nekoliko primjera HIIT treninga.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije