Savjeti

Ovo su neki od trikova za čišćenje doma koji će vam itekako pomoći

Objavljeno: 13.03.2019. u 22:21

Stare čupave čarape koje ste odlučili baciti u smeće možete iskoristiti za skupljanje prašine

Foto: Ilustracija

Miris čistog doma satisfakcija je nakon višesatnog čišćenja. Donosimo vam nekoliko trikova koji će vam pomoći da neke kućanske poslove obavite što uspješnije, a da vam za to ne trebaju skupa sredstva i puno vremena.

Uklanjanje prašine

Stare čupave čarape koje ste odlučili baciti u smeće možete iskoristiti za skupljanje prašine! Navucite ih preko svoje sobne metle ili brisača, i iskoristite za sakupljanje prašine iz svakog ćoška prostorija, sa plafona i zidova. Kada ste gotovi, jednostavno skinite čarapu i bacite je u smeće!

Čišćenje patika

Često nošenje patika dovodi do nakupljanja različitih nečistoća, posebno vidljivih na bijelom potezu gume koja prva nastrada pri dodiru s blatom i prljavštinom. Svoje dotrajale tenisice možete brzinski osvježiti tako što ćete obrisati gumu acetonom. Nakon što se prešli acetonom prebrišite gumu vlažnom krpom kako biste uklonili ostatke acetona.

Osvježenje dušeka

S obzirom na to da na svom dušeku provodimo u prosjeku po sedam ili osam sati dnevno, važno je povremeno ga očistiti i osvježiti. Osim okretanja dušeka svakih šest mjeseci kako bi se spriječilo njegovo udubljivanje, možete ga osvježiti i pomoću sode bikarbone i eteričnog ulja. U pola kilograma sode bikarbone dodajte deset do 20 kapi eteričnog ulja blagog mirisa pa zatvorite kutiju i protresite je kako bi se ulje dobro rasporedilo. Potom otvorite kutiju i sodu pospite po dušeku, neka odstoji sat, a potom usisajte.

Čišćenje drvene daske

U svakom domu se može naći daska za rezanje mesa, odnosno, voća i povrća. S pobzirom da je često u upotrebi potrebno je češće teeljito očistiti, a to se može učiniti kombinacijom limuna i soli. Prerežite limun popola, prijeđite polovicom cijelu dasku, posipajte sol po površini i potom pomoću polovice limuna istrljajte cijelu površinu daske, a onda sve obrišite vlažnom krpom.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Iz kategorije