open-navfaktor-logo
search
Skupština KS
Ozakonjeno povećanje osnovica plaća uposlenika na budžetu
Veće osnovice plaća dobit će zaposleni u srednjem obrazovanju, zaposlenici Univerziteta u Sarajevu, policija KS, državni službenici i namještenici osnovnog obrazovanja
12.10.2018. u 10:25
get url
text

Skupština Kantona Sarajevo usvojila je Zakon o izvršenju budžeta KS .

Usvajanjem zakona omogućeno je povećanje osnovica plaća uposlenika na budžetu na 310 maraka.

Veće osnovice plaća dobit će zaposleni u srednjem obrazovanju, zaposlenici Univerziteta u Sarajevu, policija KS, državni službenici i namještenici osnovnog obrazovanja. 

Povećanje osnovica plaća primjenjuje se od septembra do kraja 2018. godine i svi će dobiti razliku u plaćama za četiri mjeseca. 

Na dnevnom redu su i informacije o realizaciji mjera za sanaciju i reorganizaciju KJKP "Gras" i Uprave KJKP "Vodovod i kanalizacija" od 17. augusta do 1. oktobra.

Zastupnici će na današnjoj sjednici razmatrati nacrte, strategije razvoja obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo za period 2018-2022. godina, za uključivanje djece s poteškoćama u razvoju u obrazovanju sa sedmogodišnjim planom implementacije u Kantonu Sarajevo i Prijedlogu strategije prema mladima Kantona Sarajevo za period 2018-2022. godina.

Između ostalog, na dnevnom redu su izvještaji o radu i finansijskom poslovanju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu za 2017. godinu, Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš", Psihijatrijske bolnice, Apoteka Sarajevo, Doma zdravlja, Zavoda za bolesti ovisnosti, Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, Zavoda za javno zdravstvo, Zavoda za medicinu rada, Zavoda za zdravstvenu zaštitu žena i materinstva, Zavoda za zaštitu zdravlja studenata, Zavoda za sportsku medicinu, Zavoda za zdravstvenu zaštitu zaposlenika Ministarstva unutrašnjih poslova za 2017. godinu, kao i prijedlozi odluka o davanju saglasnosti na programe rada i finansijske planove tih institucija za 2018. godinu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.