Crnogorska fudbalska reprezentacija stigla je u Prištinu, gdje će večeras igrati protiv Kosova.

Ekipa koju s klupe predvodi naš stručnjak Faruk Hadžibegić, večeras na stadionu "Fadilj Vokri" traži prvu pobjedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Crnogorci večeras žele prekinuti lošu tradiciju, jer je posljednji put u takmičarskim mečevima slavili prije 365 dana - bilo je to u Litvaniji u Ligi nacija 14. oktobra prošle godine (4:1), pišu crnogorski mediji.

- Svjesni smo situacije u grupi i na tabeli, ali tražimo najbolju selekciju za Ligu nacija naredne godine i gostovanje u Prištini je dobar test za nas. Bit će uzavrela atmosfera na stadionu, jer Kosovu su bodovi neophodni, ali i mi idemo na trijumf - rekao je Hadžibegić.

Hadžibegić je pričao i o Fadilju Vokriju, legendi kosovskog fudbala, bivšem predsjedniku Fudbalskog saveza Kosova, koji je preminuo u junu prošle godine.

- Poznavao sam Vokrija, igrali smo za Jugoslaviju, bili smo prijatelji i kasnije u Francuskoj i pozitivno je što stadion po njemu nosi ime. Atmosfera? Igrao sam ovdje sa Sarajevom, uvijek je bilo mnogo publike i bila je dobra atmosfera. Siguran sam da će tako biti i sada, a mi ćemo pronaći način da reagujemo na pritisak i s tribina, ali i onaj koji nam stvori protivnik na terenu - kazao je Hadžibegić.