open-navfaktor-logo
search
Teške optužbe
Pecikoza: Vlada KS je vlada luđaka, oni idu u šizofreniju, čak su se upleli i u kriminal
Stranke vladajuće "šestorke" su, tvrdi Pecikoza, pune nepotizma
06.06.2019. u 11:37
get url
text

Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Fahrudin Pecikoza optužio je aktuelni saziv Vlade Kantona Sarajevo da na pozicije u izvršnoj vlasti, odnosno u upravne i nadzorne odbore javnih institucija, postavljaju članove svojih porodica.

- Imaju materijalni dokazi. Već su postavljeni ljudi. Evo, sin Ibre Hadžibajrića, sestra Ibre Hadžibajrića, šura, badžo, zet. Imaju imena, prezimena – kazao je Pecikoza gostujući na N1 televiziji.

Pecikoza je, podsjetit ćemo, nedavno isključen iz NBL-a, stranke na čijem je čelu upravo Ibrahim Hadžibajrić, a sporna imenovanja vrše se, objasnio je Pecikoza, uz odobravanje Vlade Kantona Sarajevo i kantonalnog premijera Edina Forte.

- Imate spisak, samo tražite od Forte. Ja sam to pitao Fortu, a on mi je rekao da su oni samo v.d. To je kao da dođe mlada i kaže: "Mama, ja sam samo malo trudna, nisam puno" – izjavio je Pecikoza.

Stranke vladajuće "šestorke" su, tvrdi on, pune nepotizma.

- Čak su se upleli i u kriminal, koliko ja znam – dodao je ovaj zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo.

Kada su sporna imenovanja, odnosno razrješenja kadrova u pitanju, Pecikoza je izdvojio jednu od situacija koje ilustriraju rad aktuelne Vlade Kantona Sarajevo.

- Dođe direktor Zavoda za zapošljavanje. Mi ga upoznali. Ja sam obavio razgovor sa svima, sa Neirom iz Naše stranke (Neira Dizdarević, op.a.), Igorom iz SDP-a (Igor Stojanović, op.a.). Pitam: "Valja li ovaj čovjek?". Kažu da je dva puta bio najbolje rangiran na konkursu. I oni ga sad smijene. To može biti samo Vlada luđaka. Oni idu u šizofreniju – izjavio je Pecikoza.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.