open-navfaktor-logo
search
Pobjeda na startu
Penzija nije za Ibrahimovića: Dva gola Zlatana za pobjedu Milana nad Bolognom
Fudbaleri Milana novu sezonu Serie A otvorili su pobjedom 2:0 nad Bolognom, koju su na San Siru savladali zahvaljujući golovima Zlatana Ibrahimovića koji je još jednom potvrdio da nije za igračke penzije.
21.09.2020. u 22:39
get url
text

Prva ozbiljnija situacija na utakmici viđena je u 12. minuti kada je Zlatan Ibrahimović sa ivice šesnaesterca šutirao pored gola. Lopta je otišla pored lijeve stative gola Bologne poslije dobre soloakcije švedskog veterana.

Dobru priliku za Rossonere u 29. minuti slabom reakcijom upropastio je Ismael Bennacer, da bi deset minuta prije kraja prvog dijela Ibrahimović potvrdio da još nije za penzije iako će uskoro napuniti 39. godina.

Šveđanin bh. korijena je odlično skočio i iz teške pozicije matirao gostujućeg golmana za vodstvo Milana.

Do kraja prvog dijela susreta ozbiljnijih prilika nije bilo pa je domaći sastav na pauzu otišao s minimalnom prednošću.

Drugo poluvrijeme počelo je prilikom za Ibrahimovića, no šut prekaljenog napadača poslije dobrog dodavanja Alexisa Saelemaekersa zaustavio je Lukasz Skorupski.

Ipak, Skorupski nije uspio ništa uraditi u 51. minuti kada je Ibrahimović udarcem s bijele tačke kaznio nepromišljena start Riccarda Orslonija i udvostručio prednost Milana za radost 1.000 navijača koliko ih je pratilo večerašnji susret na stadionu San Siro.

Belgijanac Saelemaekersa koji je već na startu drugog poluvremenu zamijenio Castilleja unio je živost u igru Milana, a upravo je on u 63. minuti odlično proigra Ibrahimovića. Zlatan je sam izbio pred Poljaka na golu Bologne, ali se spetljao u driblingu i loptu nije uspio pospremiti u prazan gol.

U 76. minuti Theo Hernandez je dobro šutirao, ali je Skorupski loptu izvadio ispod prečke.

Tri minute kasnije Bologna je zaprijetila preko Jerdyja Schoutena, ali je Donnarumma skinuo njegov udarac.

Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Rade Krunić priliku je dobio u 86. minuti kada je zamijenio Bennacera, a rezultat se do kraja meča nije mijenjao, iako je Bologna nekoliko trenutka po ulasku Zmaja u igru pogodila prečku, te imala još jednu dobru priliku.

Ekipa Siniše Mihajlovića susret je završila s deset igrača jer je Mitchell Dijks u 88. minuti zaradio drugi žuti karton na meču.

U narednom kolu Milan će gostovati kod Crotonea, dok će Bologna biti domaćin Parmi.

Golove s utakmice Milan - Bologna pogledajte OVDJE.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.