Tek rođenu bebu ostavljenu u kontejneru pronašao je jutros penzioner Slobodan Cvetković iz beogradskog naselja Žarkovo, odmah je alarmirao policiju i Hitnu pomoć. Novorođenče je sticajem sretnih okolnosti preživjelo.

Cvetković je rano jutros izašao da prošeta psa, a kada je njegov izmet htio da baci u smeće, i približio se kontejnerima, čuo je da iz njega dopire zvuk, koji je opisao "kao neko stenjanje", piše Blic.

- U prvom trenutku pomislio sam da je neka mačka upala u kontejner. Počeo sam da pomjeram smeće ne bi li je pronašao i oslobodio, a onda sam ugledao zatvorenu kesu iz koje se taj zvuk čuo. Otvorio sam je i ugledao bebu, tek rođenu, bila je još sva krvava - vidno uznemiren ispričao je ovaj penzioner.

Kako je rekao, kada je kesu otvorio beba nije plakala, već je samo stenjala. Šokiran i potresen prizorom, odmah je otrčao u stan, koji se nalazi u neposrednoj blizini kontejnera, ispričao supruzi šta je ugledao i odmah pozvao Hitnu pomoć i policiju. Potom je, kako je rekao, zajedno sa suprugom otišao ponovo do kontejnera.

Kako saznajemo, bebu u prvom trenutku niko nije smio da uzme, jer su se plašili da je ne povrijede, ali je dobra okolnost bila ta što su Hitna pomoć i policija došli nevjerovatno brzo, poslije svega nekoliko minuta.

Kada su vidjeli da je riječ o tek rođenom dječaku, koji je na sebi još imao pupčanu vrpcu i posteljicu i da je bio sav krvav, što ukazuje na to da je u kontejner ostavljen neposredno po rođenju.