open-navfaktor-logo
search
Slučaj iz Hrvatske
Penzioner zbog ljubavnice falsificirao ženin potpis da bi se razveo, podignuta optužnica
Penzioner Željko (70) zaradio je krivičnu prijavu i optužnicu jer se zaljubio u drugu pa se na prevaru u roku od samo mjesec dana razveo od supuge (67).
06.02.2022. u 11:12
get url
text
Ilustracija

Prema optužnici, tereti ga se da je pretprošle godine u septembru u Karlovcu dao punomoć asvokatu kojom ga on i supruga ovlašćuju da podnese prijedlog za sporazumni razvod braka u njihovo ime.

- No, potpisao je i suprugu bez njenog znanja i ovlaštenja te je predao advokatu koji je na temelju punomoći podnio prijedlog za sporazumni razvod braka. Dakle, izradio je lažnu ispravu - navode tužitelji koji za Željka traže šest mjeseci zatvora uvjetno, piše danica.hr.

Zahvaljujući toj punomoći, nakon samo mjesec dana njihov je brak i službeno bio razvrgnut na sudu. Nakon što je supruga za to doznala, podnijela je krivičnu prijavu protiv supruga.

Supružnici su živjeli u Njemačkoj. Žena kaže kako je doznala da suprug ima ljubavnicu, i to nakon što je lani u januaru otišao u Hrvatsku jer je, kako je rekao, morao na ljekarsku kontrolu.

- U martu je nazvao našu kćer i rekao joj da mi prenese da je on podnio zahtjev za razvod braka. Nazvala sam nakon toga Općinski sud da se raspitam o zahtjevu za razvod i tada mi je službenik na sudu rekao da sam razvedena od oktobra 2020. godine. Nakon toga sam nazvala advokata koji mi je rekao da je moj tadašnji suprug donio punomoć i rekao da sam i ja potpisala. Nikad nismo muž i ja razgovarali o razvodu braka - ispričala je supruga tokom istrage, prenosi Slobodna Dalmacija.

Njen sada bivši suprug sve opovrgava. Tvrdi da je rekao ženi da se želi rastati i ona se s tim složila i rekla mu da on mora sve platiti jer ona nema novca.

- Otišao sam svom advokatu koji mi je rekao da za sporazumni zahtjev za razvod braka punomoć trebamo potpisati oboje. Obavijestio sam ženu i ona se s tim složila sve dok nije saznala da sam pronašao drugu te me je nakon toga tužila - tvrdi Željko.

Supružnici su službeno i dalje razvedeni jer se čeka presuda nakon optužnice koja supruga tereti za krivotvorenje službene isprave.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.