open-navfaktor-logo
search
Prvi čovjek Kraljeva
Perez o Mbappeu: Šokirao me i tražio nešto što niko u historiji Reala nije
Predsjednik Real Madrida Florentino Perez govorio je zašto je propao transfer Kyliana Mbappea u Kraljevski klub.
16.06.2022. u 12:01
get url
text

Činilo se da će sjajni Francuz doći u Madrid jer mu je ugovor s PSG-om istjecao, ali se na kraju dogodio preokret i Mbappe je ostao na Parku prinčeva.

- Koliko sam puta od samog Mbappea čuo da mu je jedini san igrati za naš klub. Još prošlog ljeta doslovno je navaljivao, cijelo je vrijeme ponavljao da samo to želi. I onda se doslovno preko noći sve okrenulo, bio je pod strašnim pritiskom - rekao je Perez i nastavio:

- Predsjednik Francuske Emmanuel Macron, gradonačelnik Pariza... Nema ko ga nije pritiskao da ostane u PSG-u i on je popustio pod tim pritiskom. Nezamislivo da recimo španski kralj tako nešto radi s nekim igračem Betisa ili nekog drugog kluba. Taj politički presing bio je pojačan onim finansijskim koji je dolazio uz Katara.

Predsjednik Reala dodatno je pojasnio kako se sve to kasnije očitovalo u Mbappeovim zahtjevima kad je već bilo jasno da se želi izvući iz prijašnjeg dogovora:

- Želio je biti izuzet iz naših sponzorskih aktivnosti, tražio je da sudjeluje u njima samo ako su ti sponzori istovremeno i njegovi. U historiji ovog kluba nikad to niko nije tražio, nije niti dobio. Fudbal je kolektivni sport i svaki naš igrač tako se mora ponašati. Svaka njemu čast, no malo je iskočio iz šina, umislio je ko zna šta, da je glumačka ili pjevačka zvijezda, te da su svi oko njega samo statisti. Bio sam šokiran, rekao sam sam sebi - ovo nije onaj moj Mbappé.

Perez je na kraju poručio da je Mbappe mlad čovjek koji je podlegao neviđenom pritisku. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.