Zmajevi su danas doputovali u finsku prijestolnicu, a prije treninga na službenoj konferenciji za medije govorili su selektor Ivaylo Petev i čuvar mreže Ibrahim Šehić.

Na pitanje šta je osnovni cilj bh. tima, ostvariti dobar rezultat u Ligi nacija, ili stvaranje tima za ciklus nadolazećih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, Petev je odgovorio:

- Pokušat ćemo obje varijante. Da napravimo dobar rezultat i da što bolje spremimo ekipu za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Sa Finskom smo igrali u novembru prošle godine i nismo se proslavili. Finci su odnijeli puni plijen sa Bilinog polja i ostavili Zmajeve bez šansi za plasman u baraž za Mundijal.

- Moramo da izgledamo puno bolje. Nadam se da ćemo izgledati dobro i da nećemo praviti greške kakve smo pravili u novembru - rekao je Petev.

On je dodao da je u igri bh. tima u tom meču bilo dosta individualnih grešaka.

Golman Ibrahim Šehić smatra da bh. tim igra po sistemu toplo - hladno zbog činjenice da je u sastavu mnogo mladih igrača.

- Odigrali smo vrhunskih utakmica, u nekim smo podbacili. Mnogo mladih igrača imamo, koji treba da stasaju i preuzimaju odgovnornost. Najviše problema imali smo u domaćim utakmicama, gdje nismo izdržali pritisak, dok u gostima ne znamo za poraz - rekao je Šehić.

Utakmica Finska - BiH igra se u subotu od 18 sati.