open-navfaktor-logo
search
Bivši selektor BiH
Petev prekida odmor: Borit će se za opstanak u drugoj ligi?
Donedavni selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev nalazi se pred novim angažmanom, nakon što mu je krajem prošle godine istekao ugovor s Fudbalskim savezom BiH, koji nije produžen.
25.01.2023. u 14:07
get url
text

Bugarski mediji javljaju kako bi Petev mogao preuzeti FC Minyor Pernik, klub koji se takmiči u drugoj bugarskoj ligi i trenutno je na 12. mjestu, sa dva boda iznad opasne zone.

Petev bi na klubu "Rudara" mogao sjesti pod uvjetom da u klub uđu investitori, na čelu s Adamom Sotkovom, koji posjeduje 50 posto udjela u Lokomotivu iz Plovdiva, piše 24chasa.bg.

Klub je posljednji put igrao u elitnom rangu bugarskog fudbala u sezoni 2012/13.

Bivši bh. selektor je u bugarskom fudbalu debitovao kao trener Ludogoretsa 2010. godine. S njim je tim iz Razgrada ušao u elitu, a potom osvojio i dva naslova prvaka.

U ljeto 2013. Petev je svega nekoliko sati bio trener Levskog, a navijači su ga skinuli na predstavljanju jer je ranije priznao da navija za CSKA.

Petev je radio još u kiparskom AEL-u, reprezentaciji Bugarske, zagrebačkom Dinamu, a imao je i dvogodišnji angažman na klupi Zmajeva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.