open-navfaktor-logo
search
Trener Olimpika
Petrović: Siguran da ćemo spasiti premijerligaški status
Prošlo je više od dva mjeseca otkad se lopta posljednji put kotrljala premijerligaškim terenima. Vikend pred nama konačno donosi kraj ogromne pauze, a fudbaleri Olimpika proljeće u Premijer ligi BiH otvaraju gostovanjem kod Borca.
26.02.2021. u 18:58
get url
text

Trener Vukova Slavko Petrović govorio je o onome što njegovu ekipu očekuje na gostovanju u Banjoj Luci kao i nastavku ove polusezone.

- Šest sedmica priprema je iza nas i vrijeme je da počne prvenstvo. Ekipa Borca želi ući sa pobjedom u prvenstvo, ali i mi želimo pozitivan rezultat, tako da će biti sigurno jedna interesantna utakmica - kazao je Petrović.

Strateg tima sa Otoke osvrnuo se i na kvalitet narednog protivnika njegove ekipe.

- Kada se pogleda sastav koji mi očekujemo, na golu se nalazi Bojan Pavlović, jedan od najboljih golmana u državi, onda imaju desno Ćorića, lijevo Subića, ako on ne bude igrao, bit će Ćosić, dva jako ofanzivna beka. Ispred njih su Zakarić i Ziljkić, dva moja bivša igrača, a onda imaju Jovanovića u ekipi koji sve "pohapsi" pozadi. Također, imaju kapitena Vranješa. Ako gledamo pojedinačno, radi se o jednoj jako kvalitetnoj ekipi, ali kroz čitavu sezonu ekipa nije pokazala taj koletiv. Šta su razlozi, ja to ne znam, ali sigurno da Borac spada u vrh bh. fudbala - naglasio je srbijanski stručnjak.

Petrović je otkrio da i on ima određenih problema sa sastvom.

- Mi imamo malo problema sa sastavom za ovaj duel, ali mislim da smo spremni fizički i mentalno da uđemo u jedan obračun sa Borcem, sa jednom vrhunskom ekipom, pa se nadam da ćemo ostvariti povoljan rezultat. Imamo do utakmice još vremena, pa ćemo o sastavu odlučiti uoči samog susreta - rekao je Petrović, koji ima veliko iskustvo u Premijer ligi.

Nekoliko ozbiljnijih pojačanja ove zime stiglo je na Otoku.

- Više puta sam naglašavao da možemo biti prezadovoljni sa našim pojačanjima, jer u zimskom prelaznom roku teško je doći do puno kvalitetnih igrača, a nama je to uspjelo. Svi ti igrači koji su došli su za nas pojačanja. Znači, od tih šest igrača, jedini koji ne bi bio u prvih 11 je golman Kačavenda, a ostali bi svi igrali - tvrdi Petrović, te dodaje:

- Imamo četvoricu novajlija koji će početi tu utakmicu. Ja nisam želio da gomilam igrače, pa nisam želio da dovodim suviše igrača na neke pozicije, gdje je bilo u prvom dijelu sezone čak na defanzivnoj poziciji šest igrača. Igrač trenira na poziciji koju igra i sigurno je to za njega prednost.

Prvi dio sezone Olimpik je završio na posljednjem mjestu premijerligaške tabele s 13 bodova, koliko ima i pretposljednja Krupa, dok Radnik ima dva boda više. Petrović ipak vjeruje u opstanak Vukova u društvu najboljih bh. klubova.

- Bio sam ubijeđen u taj opstanak i kada sam dolazio ovdje, a sada sam još sigurniji. Sigurno je tu puno faktora koji će odigrati bitnu ulogu. Bitno je nemati povrijeđene igrače, da se igrači pripaze koronavirusa, da ne idu u neke mase. Ima tu dosta faktora koji će odlučivati, ali mi smo spremni da se uhvatimo u koštac. Atmosfera je jako dobra, igrači znaju gdje smo i šta trebaju činiti, tako da sam siguran da ćemo mi spasiti premijerligaški status - zaključio je Petrović na kraju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.