Predsjedništvo BiH

Ping kod Džaferovića: "Čelični princip Kine prema BiH je poštovati teritorijalni integritet i suverenitet"

Objavljeno: 19.06.2019. u 15:22

Ambasador Ping ponovio je da poštivanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta Bosne i Hercegovine predstavlja čelični princip Kine u odnosima sa Bosnom i Hercegovinom, o čemu ne treba biti bilo kakvih dilema

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio je danas ambasadora Narodne Republike Kine Ji Pinga.

Sagovornici su ocijenili odnose između dvije države kao tradicionalno dobre i prijateljske, zasnovanim na principima uzajamnog uvažavanja i poštovanja.

Ambasador Ping ponovio je da poštivanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta Bosne i Hercegovine predstavlja čelični princip Kine u odnosima sa Bosnom i Hercegovinom, o čemu ne treba biti bilo kakvih dilema.

Tokom sastanka član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i ambasador Ping razgovarali su i o ekonomskoj saradnji i mogućnostima za njeno unapređenje sa posebnim osvrtom na kineske investicione projekte u Bosni i Hercegovini.

Naglašeno je postojanje uspješne saradnje u okviru inicijative 16+1 kao i inicijative "Pojas i put", saopćeno je iz Predsjedništva BiH..

 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije