open-navfaktor-logo
search
Pojavili se snimci
Pique u centru skandala: Sa Savezom dogovarao Superkup
Iskusni defanzivac Barcelone i bivši reprezentativac Španije Gerard Pique našao se u centru skandala.
18.04.2022. u 20:10
get url
text

Španski El Confidencial objavio je audiosnimke razgovora između Pique i predsjednika Fudbalskog saveza Španije Luisa Rubialesa u kojem dogovaraju premještanje Superkupa u Saudijsku Arabiju.

Španci su prije dvije godine premjestili odigravanje Superkupa u Saudijsku Arabiju, promijenili su i format takmičenja, a u svemu je posredovala agencija Kosmos čiji je Pique suvlasnik.

- Rubi, da vidimo kada je novac u pitanju... Ako bi Realu išlo osam miliona, dovraga... Osam ide Realu i isto toliko i Barceloni. Ostali su plaćeni dva miliona i milion eura. To je 19, a ti daješ savezu šest miliona i tebi ostaje šest. Izbacimo Saudijsku Arabiju i možda nam ostane još. Ako neće, reći ćemo da Real neće doći - govorio je Pique Rubialesu, pišu Španci.

Ugovor sa Saudijskom Arabijom potpisan je na šest godina, a Pique je planirao zaraditi 24 miliona eura, dok bi račun španskog saveza bio bogatiji za 40 miliona eura.

- Svaka čast, Geri. I ne govorim o tvome golu i pobjedi. Potpisali smo ugovor sa Saudijskom Arabijom. Hvala ti na svemu i tu sam šta god ti treba - čestitao je predsjednik Rubiales Piqueu na obavljenom poslu.

Pique bi mogao imati problema jer skandalozno je da igrač posreduje u poslovima Saveza.

Defanzivac Barcelone planira se obratiti javnosti kako bi objasnio kakvu ulogu je imao u organizaciji Superkupa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.