open-navfaktor-logo
search
Vrhunski napadači
Piquea nemamo, valjda nećemo završiti kao Barca: Kako "immobilizirati" Ciru i Lewu?
Fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine za manje od 20 dana očekuje prva utakmica u 2020. godini.
19.08.2020. u 11:03
get url
text

Zmajevi će 4. septembra u prvom kolu drugog izdanja Lige nacija gostovati kod Italije, što će ujedno biti debi za selektora Dušan Bajević na klupi BiH.

Tri dana nakon gostovanja na stadionu "Artemio Franchi" u Firenci, očekuje nas domaći susret protiv Poljske na Bilinom polju.

Ciro Immobile i Robert Lewandowski odigrali su vjerovatno ponajbolje sezone u karijeri, makar kada je riječ o nastupima u nacionalnim prvenstvima u kojiam igraju. Upravo će njih dvojica biti najveće opasnosti za odbranu našeg nacionalnog tima.

Klupski kolega našeg Senada Lulića sezonu u Serie A završio je s 36 pogodaka, kao prvi strijelac lige, a za istu titulu u Bundesligi Robertu Lewandowskom 34 gola bila su i više nego dovoljna. Ako ovoj brojci pridodamo još 14 Poljakovih pogodaka iz Lige prvaka, onda je jasno koliko ozbiljni zadaci očekuju našu defanzivnu liniju na startu Lige nacija.

Pred Lewandowskim i njegovim Bayernom su još jedna, najviše dvije utakmice do kraja sezone u elitnom klupskom takmičenju, u čijem četvrtfinalu su naprosto ponizili Barcelonu.

Upravo na primjeru deklasiranog španskog velikana Slaven Musa, jedan od asistenata Dušana Bajevića, objasnio je svu potentnost najboljih napadača dvije selekcije s kojima ćemo odmjeriti snage početkom septembra.

- Kada igrate protiv Immobilea i Belottija, koji igraju za Italiju, ili Lewandowskog i Milika, koji nastupaju za Poljsku, mislim da svaki stoper na svijetu s njima ima problema. Samo se sjetite utakmice od prije neki dan, Barcelona - Bayern, Pique je možda jedan od najboljih stopera na svijetu, pa vidjeli ste kako je sve završilo - ispričao je Musa.

Ako jedan od najboljih stopera na svijetu nije mogao zaustaviti Lewandowskog, šta onda trebamo očekivati od naših "iskusnijih igrača" na istim pozicija, kako je Musa opisao Tonija Šunjića i Ermina Bičakčića.

Jedan od glavnih zadataka Bajevića i njegovog stručnog štaba, žele li uopće razmišljati o bodovima na startu Lige nacija, a rekli su da žele, bit će kako "immoblizirati" Ciru i zaustaviti Lewu, koji su u protekloj sezoni postigli 70 prvenstvenih pogodaka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.