U Nyonu

Pjanić brani čast bh. fudbala: Danas žrijeb parova osmine finala Lige prvaka

Objavljeno: 16.12.2019. u 07:40

Jedini koji će braniti čast bh. fudbala u eliminacionoj fazi najprestižnijeg klupskog takmičenja je Miralem Pjanić

FOTO: EPA

Žrijeb parova osmine finala Lige prvaka održat će se danas s početkom u 12 sati, a domaćin izvlačenju biti će sjedište UEFA-e u Nyonu.

Šesnaest najboljih evropskih klubova svrstano je u nosioce ili nenosioce, o čemu je odlučivalo da li su bili pobjednici grupe u kojoj su se takmičili ili su završili kao drugoplasirani.

Jedini koji će braniti čast bh. fudbala u eliminacionoj fazi najprestižnijeg klupskog takmičenja je Miralem Pjanić, koji se sa svojim Juventusom nalazi među nosiocima, nakon što su prethodno osvojili grupu D.

Osim Juventusa među nosiocima su: Barcelona, Bayern München, Leipzig, Liverpool, Manchester City, Paris Saint-Germain,
Valencia.

Nenosioci su: Atalanta, Atlético, Chelsea, Borussia Dortmund, Lyon, Napoli, Real Madrid i Tottenham.

Nosioci su privilegovani činjenicom da će revanš-susrete osmine finala igrati kod kuće, a timovi koji su bili rivali u grupnoj fazi neće se moći susresti u osmini finala Lige prvaka.

Prve utakmice prvog kruga eliminacione faze igraju se 18, 19, 25. i 26. februara, uzvrati su na rasporedu 10, 11, 17. i 18. marta.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije