open-navfaktor-logo
search
Španac među Plavcima
Plaćen 80 miliona eura, a statistički je među najgorim golmanima Premier lige
Fudbaleri Chelseaja na dobrom su putu da osiguraju treće mjesto u ovoj sezoni engleske Premier lige koje će im donijeti učešće u Ligi prvaka sljedeće sezone.
15.07.2020. u 11:14
get url
text

Plavci su sinoć upisali minimalnu, ali važnu pobjedu protiv Norwicha, koji će se poslije samo jedne sezone opet vratiti u Championship.

Menadžer Chelseaja Frank Lampard već neko vrijeme nije zadovoljan nastupima španskog golmana Kepe Arrizabalage, koji je prije dvije godine plaćen Athletic Bilbau rekordnih 80 miliona eura!

U 32 ovosezonska prvenstvena nastupa Španac je tek u osam navrata uspio sačuvati svoju mrežu, a Arrizabalaga je ove sezone po utakmici imao tek 1,7 odbrana, po čemu je najlošiji od svih 25 premierligaških golmana koji su ove sezone zabilježili najmanje pet nastupa.

Prema ukupnom broju odbrana (56 posto) nalazi se na 24. poziciji, a isto mjesto zauzima i prema broju odbranjenih udaraca iz šesnaesterca (50 posto), dok je najslabiji u kompletnom Premiershipu kada je riječ o udarcima izvan kaznenog prostora (70 posto).

Stoga nije ni čudo što menadžer Chelseaja Frank Lampard razmišlja o Janu Oblaku za kojeg će Plavci najvjerovatnije Atletico Madridu morati platiti 130 miliona eura.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.