open-navfaktor-logo
search
Zavisit će od žrijeba
Planirate bodriti rukometne Zmajeve na EP-u: Evo koliko koštaju ulaznice
Prodaja ulaznica za EURO 2020 počela je 24. oktobra prošle godine, kada su iz EHF-a dali mogućnost navijačima i ljubiteljima rukometa da rezervišu i kupe svoje ulaznice
17.06.2019. u 17:25
get url
text

Osim što će biti prvo Evropsko prvenstvo za rukometaše koje će se igrati u tri zemlje, naredni kontinentalni šampionat, koji će organizovati Austrija, Norveška i Švedska, bit će prvi na kojem će učestvovati reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Za naše najbolje rukometaše ovo će biti drugo veliko takmičenje poslije Svjetskog prvenstva u Kataru 2015. godine, no za razliku od rukometnog Mundijala sigurno da će izabranici selektora Bilala Šumana ovoga puta imati mnogo veću podršku, pogotovo zbog činjenjice da će se utakmice igrati u zemljama u kojima Bosna i Hercegovina ima brojnu dijasporu.

Prodaja ulaznica za EURO 2020 počela je 24. oktobra prošle godine, kada su iz EHF-a dali mogućnost navijačima i ljubiteljima rukometa da rezervišu i kupe svoje ulaznice.

S obzirom na činjenicu da će žrijeb grupa za Evropsko prvenstvo biti obavljen za 11 dana (28. juna), još nije poznato u gdje će Zmajevi igrati svoje mečeve, odnosno u kojoj zemlji, no sigurno je da se nakon sinoćnje gostujuće pobjede nad Češkom i historijskog plasmana na EURO brojni navijači interesuju za odlazak na utakmice našeg nacionalnog tima, a informacije od ulaznicama svakako su dobrodošle.

Susreti EP-a u Austriji igrat će se u dva grada, Grazu i Beču. Paket ulaznica za sve utakmice u dvorani u Grazu, zavisno od kategorije sjedišta, košta između 84 i 249 eura, dok je cijena dnevne ulaznice 29 eura.  Cijena kompletnog paketa za susrete koje će ugostiti Wiener Stadthalle u Beču kreće se od 229 do 619 eura, dok je cijena dnevnih karti od 29 do 39 eura. Ukoliko bi Zmajevi igrali eventualno u Beču, onda bi cijena paketa ulaznica za utakmice grupne faze koštala između 84 i 249 eura. Ulaznice za mečeve eliminacione runde koje će ugostiti austrijska prijestolnica koštaju od 149 do 369 eura.

Dvodnevne ulaznice za susrete u norveškom Tronheimu koštaju 110 eura, dok karta za šest dana, zavisno od kategorije, košta od 300 do 466 eura.

Za razliku od Norveške, u Švedskoj će se utakmice Evropskog prvenstva igrati u tri grada, Goteborgu, Malmeu i Stockholmu. Dnevne ulaznice za mečeve preliminarne runde u Goteborgu, kao i za utakmice u Malmeu, koštaju od 30 do do 95 eura, zavisno od tribine. Paket za dvije utakmice polufinala košta od 28 do 122 eura, dok je cijena ulaznice za utakmicu za treće mjesto od 15 do 60 eura. Karta za finale košta od 28 do 190 eura.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.