- Stav je Vlade da je najprimjerenije da Jelenić sam podnese ostavku, s obzirom da je nastala ovakva neuobičajena okolnost. Naravno da će nakon toga, ako to ne napravi, Vlada to sutra donijeti na svojoj sjednici - rekao je Plenković u izjavi novinarima uoči sjednice Predsjedništva HDZ-a u kojoj je potvrdio da je sinoć razgovarao s Jelenićem, javila je Hina.

Plenković kaže kako Jelenić u postupku imenovanja na mjesto glavnog državnog tužioca prije otprilike dvije godine nije izvijestio ni njega niti ministra pravosuđa da je član masonske lože.

- Da smo to znali, ne kažem da on ne bi bio imenovan, ali bismo sigurno tu informaciju tretirali na odgovarajući način i riješili bismo to pitanje. Ovako je to nama ostalo nepoznato, sada se vratilo najedanput kroz neki predmet kojim se bavio glavni državni tužilac. Što, čini mi se da je u ovom trenutku i po ovim reakcijama u javnosti, utjecalo na integritet glavnog državnog tužioca i činjenicu da je gotovo pa dovedena u pitanje njegova nepristranost, neovisnost, što mu, naravno, otežava rad - rekao je Plenković.