O mišljenju ove komisije danas treba glasati Zastupnički dom. Ukoliko usvoji mišljenje komisije, Zvizdićeve dopune Zakona "padaju", a ako pak mišljenje komisije ne bude usvojeno, sve se vraća na ponovno odlučivanje.

Sam Zvizdić je danas na sjednici Zastupničkog doma kazao da negativno mišljenje Ustavnopravne komisije nije utemeljeno na Ustavu i zakonima nego je više odraz političkog stava.

Interesantno je da u ovoj komisiji većinu imaju koalicioni partneri na nivou BiH, i to članovi iz "Trojke", kojoj pripada i NiP, HDZ-a i SNSD-a. Ipak, pet članova komisije je bilo protiv, a tri za Zvizdićev prijedlog.

Suprotno tome, podrška je stigla iz zastupničkih klubova SDA i DF-a.

Članovi Ustavnoprave komisije su Albin Muslić (SDP) koji kaže da je podržao dopune Zakona o sportu, zatim Milan Petković (Ujedinjena srpska), Marinko Čavara (HDZ), Darijana Filipović (HDZ), Predrag Kojović (Naša stranka), Amor Mašović (SDA), Obren Petrović (SNSD), Nebojša Radmanović (SNSD), Šerif Špago (SDA). Jedan član komisije nije bio jučer na sjednici kada su dali negativno mišljenje, ali nije poznato koji.

Vlatko Glavaš, zastupnik DF-a, danas je kazao da mu je žao što je mišljenje Ustavnopravne komisije bilo negativno.

- Ali po načinu glasanja parlamentarna većina ne postoji – rekao je Glavaš.

Predloženim dopunama Zakona o sportu osniva se Fond za izgradnju, rekonstrukciju i održavanje sportskih objekata u BiH. Također, novac za pripreme i nastupe državnih reprezentacija i sportista koji predstavljaju BiH na zvaničnim međunarodnim takmičenjima osiguravaju se iz posebnog tekućeg granta budžeta institucija BiH.